ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Σε δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου - στο οποίο φέρεται να παρουσιάζεται κατ’ αποκλειστικότητα η πρόταση-πόρισμα της οικείας Επιτροπής για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου - γίνεται αναφορά στην «ίδρυση επτά νέων τμημάτων, εκ των οποίων τα πέντε εντάσσονται σε υφιστάμενες σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα δύο εντάσσονται στις νέες σχολές» (ως νέες σχολές αναφέρονται η Σχολή Γεωπονίας, Τροφίμων και Διατροφής και η Σχολή Εφαρμογών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών). Μεταξύ των επτά νέων τμημάτων που προβλέπεται να ιδρυθούν περιλαμβάνεται και το Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας με έδρα την Ηγουμενίτσα. Σε διακριτό σημείο του δημοσιεύματος γίνεται επίσης αναφορά στην «ίδρυση τριών νέων τμημάτων εξ αρχής» τα οποία είναι τα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, Ειδικής Αγωγής και Μηχανολόγων Μηχανικών. 

 

Η αντιδιαστολή της ίδρυσης των επτά νέων τμημάτων, μεταξύ αυτών και του Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, με  την «εξ αρχής» ίδρυση άλλων τριών νέων τμημάτων στο πλαίσιο του νέου, ενιαίου, πανεπιστημίου, προκαλεί περαιτέρω σύγχυση σχετικά με το αν το προτεινόμενο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα θα είναι μετεξέλιξη του υφιστάμενου Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ή όχι. Σημειώνεται ότι στην ομαλή μετάβαση στο νέο Τμήμα Διαπολιτισμικών Σπουδών θα συνέβαλε η προσωρινή εισαγωγή κύριας κατεύθυνσης «Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο» στο Τμήμα που λειτουργεί σήμερα στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με την πρόταση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Εάν επιβεβαιώνει την πληροφορία που έχει δημοσιευθεί για πρόταση της οικείας Επιτροπής να ιδρυθεί Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα,
  • Εάν το νέο τμήμα σχεδιάζεται να ιδρυθεί εξ αρχής ή να αποτελέσει μετεξέλιξη του υφιστάμενου Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, χωρίς το τελευταίο να παύσει τη λειτουργία του,
  • Πότε αναμένεται η λήψη οριστικών αποφάσεων ως προς τη νέα ακαδημαϊκή οργάνωση του νέου πανεπιστημιακού οργανισμού και πότε εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία συνένωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.
Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια