ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΤΑ (7) ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ-ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΤΑ (7) ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ-ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ.

Σε 7 σχολεία του νομού Θεσπρωτίας, εφαρμοζεται ήδη το προγραμμα σχολικών γευμάτων, ενώ το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί και σε περισσότερα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, ήδη εφαρμόζεται στο δημοτικό Ξηρολόφου Παραμυθιάς, στο 2ο δημοτικό Ηγουμενίτσας, στο 3ο δημοτικο Ηγουμενίτσας, στο δημοτικό Σελεύκειας, στο δημοτικο Παραποτάμου, στο δημοτικό Γραικοχωρίου καθώς και στο ειδικο Ηγουμενίτσας. Σχολιάζοντας το προγραμμα ο βουλευτής Θεπρωτίας Μάριος Κάτσης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη επιτυχημένα σε 7 Σχολεία της Θεσπρωτίας ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα το επόμενο διάστημα.

Εκτός από μια σημαντική οικονομική και πρακτική βοήθεια που μειώνει τις ανισότητες μεταξύ των παιδιών, τα σχολικά γεύματα ευνοούν την κοινωνικοποίηση και τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των μαθητών περιορίζοντας έτσι τα θλιβερά φαινόμενα του ενδοσχολικού bullying.

 

Σχολεία ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 2ο Δ.ΣΧ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, 3ο Δ.ΣΧ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ, Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, ΣΟΥΛΙΟΥ Δ.ΣΧ. ΞΗΡΟΛΟΦΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΙΔΙΚΟ."

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια