Ο ΚΑΘΕ... ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ-ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο ΚΑΘΕ... ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ-ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

 

Τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή στην οποία προβλέπεται το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις, «άδεια φαρμακείου χορηγείται α) σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού, β) σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού, γ) σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

Η άδεια χορηγείται με απόφαση του κατά τόπου αρμόδιου Περιφερειάρχη. Ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας. Με προεδρικό διάταγμα έπειτα από πρόταση του υπουργού Υγείας, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια των φαρμακείων είτε ως ατομικών επιχειρήσεων είτε ως εμπορικών εταιρειών οποιασδήποτε μορφής πλην ανωνύμου εταιρείας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την τροπολογία και για τις αλλαγές ως προς τις άδειες ιδρύσεως φαρμακείων, εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Όπως υποστηρίζει ο ΠΦΣ, «το υπουργείο επαναφέρει επί της ουσίας το σύνολο των ρυθμίσεων που προέβλεπε η σχετική ΚΥΑ περί ιδιοκτησιακού, η οποία όμως ακυρώθηκε με την υπ' αριθμόν 1804/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ».

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια