ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑ RESERCH (13 ΝΟΕΜ-7 ΔΕΚ 2017) ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑ RESERCH (13 ΝΟΕΜ-7 ΔΕΚ 2017) ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΝΟΜΩΝ.

ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

2ος ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ

 

ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

ΥΨΗΛΗ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

1ος  ΣΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

 

ΠΑΡΑ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

 

ΚΑΙ "ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ"

 

ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ

 

ΤΙΣ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ

 

ΑΚΡΩΣ ενδιαφέροντα  είναι τα στοιχεία που προέκυψαν μετά από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, η εταιρεία δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ Research για τους Βουλευτές μας, τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της πρωτεύουσας κάθε νομού. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 13η Νοεμβρίου έως και τη 6η Δεκεμβρίου 2017, σε δημοσκοπικό δείγμα συνολικά επτακοσίων εξήντα οκτώ (768)  πολιτών της Περιφέρειας Ηπείρου, αριθμός που κατά την άποψη των ειδικών επιστημόνων– δημοσκόπων και σε σχέση  πάντα με την περίοδο που διενεργείται η δημοσκόπηση, είναι ικανός για να εξαχθούν ανάλογα πολιτικά κυρίως συμπεράσματα.

ΒΕΒΑΙΩΣ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι οι εκάστοτε δημοσκοπήσεις και τα όποια στοιχεία προκύπτουν από αυτές, «ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ» την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και όσον αφορά τα κόμματα αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα.

ΑΥΤΟ με απλά ελληνικά σημαίνει ότι λίγους μήνες μετά την δημοσκόπηση αυτή, επειδή όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ θα διενεργούνται διαδοχικά ανάλογες ανά τρίμηνο, με τον  ίδιο αριθμό ερωτώμενων  πολιτών  της Ηπείρου και  με τα ίδια ερωτήματα   που υποβλήθηκαν και σήμερα, να προκύψουν νέα δημοσκοπικά δεδομένα.

ΚΑΙ όσον αφορά τις θετικές αλλά και τις αρνητικές γνώμες των πολιτών για πολιτικούς της περιοχής, αναγόμενες σε ποσοστιαία  αναλογία.

ΣΥΜΦΩΝΑ λοιπόν με τα πρόσφατα δημοκοπικά ευρήματα, για την Ήπειρο γενικότερα και την Θεσπρωτία ειδικότερα, καταγράφονται τα παρακάτω στοιχεία αφορώντα Βουλευτές μας και Αυτοδιοικητικούς.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ για τον Περιφερειάρχη  Αλέκο Καχριμάνη ποσοστό 19% των ερωτώμενων  έχουν θετική άποψη γι’ αυτόν  και το 22% μάλλον θετική.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ  δηλαδή ποσοστό 41,5%  των ερωτηθέντων έχει ουσιαστικά θετική γνώμη για τον Περιφερειάρχη. ΕΝΩ αρνητική διατυπώνει το 25% και μάλλον αρνητική το 23%  των ερωτηθέντων, δηλαδή  ποσοστό 48%. ΝΑ σημειωθεί όμως  ότι ποσοστό 10,5% των ερωτηθέντων δεν θέλησε να απαντήσει ή δεν είχε γνώμη όπως δήλωσε.  

ΣΕ σχετική τώρα ερώτηση των πολιτών που επιθυμούν την επανεκλογή ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ το 25%  είναι θετικό σε αυτή και 12,5% είναι μάλλον θετικό. ΕΝΩ οι μη επιθυμούντες την επανεκλογή του, είναι το 30,5% και μάλλον όχι απάντησε το 20,5%. ΚΑΙ στο ερώτημα αυτό  ένα ποσοστό 11% δεν απάντησε.

ΓΙΑ τον Κυβερνητικό βουλευτή ΜΑΡΙΟ ΚΑΤΣΗ, θετική και μάλλον θετική είναι η άποψη των συμπολιτών σε ποσοστό 34,5% ενώ αρνητική και μάλλον αρνητική σε ποσοστό 51,5% με ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό  του 14% των ερωτώμενων, να μη απαντά.

ΓΙΑ τον Βουλευτή της Αντιπολίτευσης  ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ, θετική και μάλλον  θετική γνώμη έχουν οι ερωτηθέντες,   σε ποσοστό 42,5%ενώ αρνητική και μάλλον αρνητική το 50,5% με ένα 7% να μη απαντά.

ΓΙΑ τον ΔΗΜΑΡΧΟ Ηγουμενίτσας, θετική  και μάλλον θετική  γνώμη, εκφράζει το 38% των ερωτηθέντων ενώ αρνητικά και μάλλον αρνητικά εκφράζεται γι’ αυτόν το 44,5%. ΕΝΑ επίσης υψηλό ποσοστό όμως της τάξης του 17,5% δεν απαντά ή απαντά πως δεν γνωρίζει.

ΝΑ σημειωθεί όμως πως  από την εν λόγω δημοσκόπηση, όσον αφορά γενικότερα  τις επί μέρους επιδόσεις του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας,  σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα πάντα, θετική γνώμη για αυτές έχει μόνο το 12,5%!  ΚΑΙ μάλλον θετική το 25,5%. ΔΗΛΑΔΗ οι δημότες σε ποσοστό 38% περ. είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του.  ΕΝΩ αρνητική άποψη γι’ αυτές διατυπώνει το 31,5%  και μάλλον αρνητική το 12,5% . ΔΗΛΑΔΗ οι δημότες σε ποσοστό  44% κρίνουν αρνητικά τις επιδόσεις του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ- ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΤΟ γεγονός ότι αν και διανύει την δεύτερη θητεία του ως Περιφερειάρχης ενώ έχει διατελέσει και αιρετός Νομάρχης Ιωαννίνων επίσης για δύο θητείες καθώς και Δήμαρχος Μετσόβου για τρείς.

ΚΑΙ σήμερα, με υπόλοιπο θητείας ακόμη δύο (2) περ χρόνια καταγράφει αυτά τα ποσοστά, θεωρούμε πως αν και με μια πρώτη «ανάγνωση» προκύπτει ότι  δεν τον ευνοούν, τελικά είναι θετικά γι’ αυτόν. ΓΙΑΤΙ  με δεδομένη την φθορά από την άσκηση τόσα χρόνια εξουσίας,  όταν οριακά με μόλις το 51% να μη επιθυμεί την επανεκλογή του ερωτώμενο σήμερα πάντα, με το 38% να την επιθυμεί αλλά και με ένα ποσοστό 11% να μη απαντά, που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ποιά θα είναι η τελική του επιλογή, εκτιμούμε ότι ο Περιφερειάρχης «βγαίνει» ενισχυμένος από την δημοσκόπηση αυτή. ΕΙΠΑΜΕ διεξαχθείσα την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και με πολλά έργα της Περιφέρειας ακόμη να είναι υπό εκτέλεση ή να έχει δρομολογηθεί η κατασκευή τους, τίποτε ουσιαστικά προς το παρόν δεν έχει κριθεί. ΕΝΩ  ακόμη δεν έχει δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο και δημοσίως ο κ. Καχριμάνης, ότι θα ξανά είναι υποψήφιος!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΚΑΤΣΗ

ΑΠΟ τη δημοσκόπηση προκύπτει, ότι το ποσοστό του 34,5%  θετικής και μάλλον θετικής γνώμης των συμπολιτών για Βουλευτή  Κυβερνώντος Κόμματος που ασκεί δηλαδή  εξουσία. ΚΑΙ μάλιστα εφαρμόζοντας τρία (3) χρόνια τώρα  αντιδημοφιλή  πολιτική, λαμβάνοντας  έστω και ως… αναγκαίο κακό  επώδυνα μέτρα που πλήττουν  το σύνολο σχεδόν αυτών, «παρασύροντας» μοιραία αυτή και τον τοπικό Κυβερνητικό Βουλευτή, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΝΙΚΗ του αυτό το ποσοστό θετικών γνωμών.

ΟΤΑΝ  π.χ από την ίδια δημοσκόπηση, προκύπτει ότι ο Βουλευτής της Αντιπολίτευσης του Νομού, καταγράφει ποσοστό 50,5% αρνητικών και μάλλον αρνητικών απόψεων,  με δεδομένη την… ευχέρεια του σήμερα που δεν Κυβερνά να τάζει οτιδήποτε στον οποιονδήποτε  και να «χαϊδεύει» τα αυτιά όλων των συμπολιτών.

ΚΑΙ ο τοπικός Κυβερνητικός, να καταγράφει ποσοστό  αρνητικών απόψεων γι’ αυτόν  51,5% δηλαδή περίπου το ίδιο με αυτό, αυτού της Αντιπολίτευσης.

ΚΑΙ με ένα ποσοστό 14% είπαμε διόλου ευκαταφρόνητο να μη απαντά σχετικά, κατά την εκτίμηση μας η πολιτική φθορά του τοπικού Κυβερνητικού Βουλευτή, είναι… αντιστρόφως ανάλογη της  εφαρμοζόμενης γενικότερα από την Κυβέρνηση πολιτικής.

ΕΝΩ αξιοσημείωτο γι’ αυτόν είναι πως στο σύνολο των οκτώ (8) Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  στην Ήπειρο,  έρχεται ΔΕΥΤΕΡΟΣ σε δημοφιλία και αποδοχή με πρώτη  την και… Υπουργό και κάτι λέει προφανώς αυτό, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ της Άρτας!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ η δημοφιλία του, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία  της συγκεκριμένης δημοσκόπησης είναι υψηλή,  ανερχόμενη υπενθυμίζουμε  στο 42,5% ΕΝΩ έρχεται πρώτος  σε δημοφιλία στην Ήπειρο από τη Ν.Δ σε σχέση με τους τέσσερις  (4) όμως, δηλαδή τους μισούς από αυτούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Βουλευτές της.

ΧΩΡΙΣ βεβαίως αυτό να υποβαθμίζει τα υπέρ του δημοσκοπικά ευρήματα. ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ  όμως όπως προαναφέρουμε και ένα ποσοστό 50,5% που έχει αρνητική γνώμη γι’ αυτόν.

ΠΟΣΟΣΤΟ ιδιαίτερα υψηλό για Βουλευτή της Αντιπολίτευσης, που είπαμε μπορεί ανέξοδα να είναι.. «ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ» σε πολιτικές παροχές και της «ΣΧΟΛΗΣ» του… ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

ΣΕ κάθε περίπτωση η δημοφιλία του την συγκεκριμένη χρονική περίοδο  για να είμαστε αντικειμενικοί, είναι δεδομένη  και αδιαμφισβήτητη.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ κατ’ αρχάς με τους Δημάρχους άλλων πρωτευουσών Νομών της Ηπείρου, προηγείται σε θετικές γνώμες του Δήμαρχου Πρέβεζας και Άρτας. ΕΝΩ κινείται περίπου στα ίδια ποσοστά με αυτά του Δήμαρχου Ιωαννίνων. ΟΦΕΙΛΕΙ όμως να προβληματιστεί ο κ. Δήμαρχος, από δύο δημοσκοπικά ευρήματα με ιδιαίτερη βαρύτητα και αντιλαμβάνεται υποθέτουμε το γιατί.

 

ΑΦΕΝΟΣ από το γεγονός ότι η αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη των δημοτών γι’ αυτόν  υπερβαίνει την θετική κατά εφτά (7)  ποσοστιαίες μονάδες περίπου και αφετέρου  και κυρίως, η άποψη των δημοτών  σε σχέση με τις επί μέρους επιδόσεις του οι οποίες θετικές θεωρούνται μόνο από το 12,5% των δημοτών και μάλλον θετικές από το 25,5%. ΕΝΩ αρνητικές από το 31,5% και μάλλον αρνητικές από το 12,5% ΚΑΙ ας εξάγει τα όποια συμπεράσματα ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει, για πιθανή αλλαγή… ΡΟΤΑΣ σε σχέση με την πολιτική που μέχρι σήμερα ακολουθεί και ασκεί.   

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια