ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ... ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ "ΟΜΟΝΟΙΑΣ"-"ΜΕΓΚΑ" ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ... ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ "ΟΜΟΝΟΙΑΣ"-"ΜΕΓΚΑ" ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ .

Φως για ενότητα των Ελλήνων της Αλβανίας αποτέλεσε η ημερίδα, που οργάνωσε στα Τίρανα, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βαγγέλη Ντούλε, προκειμένου να υπάρξει κινητικότητα για την προάσπιση και την υπεράσπιση των μειονοτήτων στη γειτονική χώρα. Κοινές απόψεις επί του θέματος εξέφρασαν  η "ΟΜΟΝΟΙΑ", που την εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος  Διονύσης – Φρέντη Μπελέρης και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κορυτσάς Γρηγόρης Καραμέλιος, το "ΚΕΑΔ", μέσω του προέδρου του και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε και του μέλους του προεδρείου του Βαγγέλη Σταύρου και το άλλο ελληνικό κόμμα, το "ΜΕGA", που συμμετείχε με παρόντα τον πρόεδρό του Χρηστάκη Κίτσο. 

ΧΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ο κ. Ντούλες τόνισε ότι ο νέος νόμος περί μειονοτήτων, που ψήφισε πρόσφατα το αλβανικό κοινοβούλιο,  "αποτελεί βήμα προς τα πίσω και παραβιάζει κεκτημένα δικαιώματα, αποϕάσεις του Αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για έναν νόμο που ενώ, σε θεωρητικό επίπεδο  στην πρώτη παράγραϕο σου δίνει κάτι με το ένα χέρι, στην επόμενη παράγραϕο, σου το παίρνει με τα δύο χέρια". Με την άποψη αυτή ταυτίστηκαν και συμφώνησαν στη χάραξη κοινής πορείας, όχι μόνο οι ελληνικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος της βλάχικης κοινότητας Αλμπέρτ Γκέγκα, αλλά και οι εκπρόσωποι: Του συλλόγου Σκοπιανών  "Sonce" Βασίλ Στεριόϕσκι, του εθνικό σύλλογο «Σϕίγγα» της Αιγυπτιακής Μειονότητας Αριάν Λίλε, του Ινστιτούτο του Πολιτισμού των ΡομάΜπλεντάρ Τάχο, της Ομοσπονδίας των Ρομά Αλβανίας Εστρέϕ Πελούμπι. Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μειονοτήτων Χρίστος Γκότσης, εκπρόσωπος του Χριστιανο-Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, ο Α΄ γραμματέας  της Ελληνικής Πρεσβείας Αντώνιος Παπαμαλής, καθώς και διπλωμάτες των πρεσβειών της Ρωσίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια