ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ-ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ-ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Σ

ύμφωνα με απόφαση τoυ αρμόδιου Υπουργού κ.Σπίρτζη απαλλάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι του Μετσόβου από την καταβολή διοδίων τόσο στο Μαλακάσι όσο και στο Δροσοχώρι καθώς επίσης και οι μόνιμοι κάτοικοι Θεσπρωτίας από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς Τύριας και Δροσοχωρίου.

 

Η απόφαση του Υπουργού δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και όπως αναφέρεται σε αυτή "η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελώνδιοδίων, ισχύει εφόσον κάθε απαλλασσόμενος διαμένει με κύρια κατοικία εντός των ορίων των απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών".

 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ

Σχετικά με την απαλλαγή του Νομού Θεσπρωτίας για όλους τους μόνιμους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους ανέργους και ΑΜΕΑ, από την υποχρέωση καταβολής διοδίων στην Τύρια, με απόφαση του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη (ΦΕΚ Β´ 4156/2017), Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε τα εξής: Ως Θεσπρωτός Βουλευτής, εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου, εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

 

Στην πρόσφατη επίσκεψή του άλλωστε στον ακριτικό Νομό μας, έδειξε την έμπρακτη συμπαράστασή του στα ζητήματα κρίσιμων και ανοικτών θεμάτων όπως το λιμάνι, και η εκπόνηση μελέτης για τη σύνδεση της Εγνατίας με το Μαυρομάτι και την παράκαμψη της πόλης της Ηγουμενίτσας. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, με την ίδια απόφαση μειώνονται τα διόδια της Τύριας, για όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες της Εγνατίας οδού, ακολούθως: Δίκυκλα, τρίκυκλα: 1,50€ Ελαφρά οχήματα Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,70μ.: 2,10€ Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ.: 5,30€ Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους άξονες οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ.: 7,40€ Επιπλέον με την ίδια απόφαση απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων στην Εγνατία οδό: · Επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Α.) και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτά ή για την μεταφορά των ατόμων αυτών. · Επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν σε ανέργους και επιβατικά ή/ και επαγγελματικά οχήματα που ανήκουν σε κατοίκους ή επιχειρήσεις όμορης του δικτύου περιοχής, υπό τους όρους που θα καθοριστούν σε απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Οι όροι και οι λεπτομέρειες υλοποίησης της απόφασης, αναφέρονται στο τέλος της ΚΥΑ.

 

ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Την έκδοση συμπληρωματικής απόφασης με την οποία να απαλλάσσονται της καταβολής διοδίων στους σταθμούς διοδίων Παμβώτιδας και Τύριας οι μόνιμοι κάτοικοι της Π.Ε. Ιωαννίνων, ως και την εφαρμογή ειδικής τιμολογιακής πολιτικής για τους μόνιμους κατοίκους της Π.Ε. Πρέβεζας για τις διελεύσεις τους από την υποθαλάσσια σήραγγα Άκτιου, ζητά με σημερινό του έγγραφο προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το αίτημα του Περιφερειάρχη διατυπώνεται μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Υπουργού με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων οι μόνιμοι κάτοικοι της Π.Ε. Θεσπρωτίας όταν διέρχονται από το Σταθμό Τύριας και του Δήμου Μετσόβου, όταν διέρχονται από τους Σταθμούς Παμβώτιδος και Μαλακασίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα διόδια της Εγνατίας ο Περιφερειάρχης ανέφερε πώς:

«Ο κ. Υπουργός ξέρει πολύ καλά, γιατί του έχουμε στείλει εξώδικο, τις θέσεις μας που αφορούν το ΣτΕ. Έπρεπε να σκεφτούν ότι επειδή δεν υπάρχει πρόεδρος στο Ειδικό τμήμα του ΣτΕ και δεν έγιναν τα ασφαλιστικά μέτρα, ότι πρέπει να περιμένουμε όλοι την απόφαση του Συμβουλίου ή να ληφθεί απόφαση για όλη την Π.Ε. Ιωαννίνων, όπως το έχουμε ζητήσει.

Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες μέσω του ΣτΕ και ζητάμε από τον Υπουργό άμεσα να τελειώνει και για το νομό Ιωαννίνων το θέμα που αφορά τα διόδια Παμβώτιδας, αλλά και για αυτούς που έχουν διαπιστωμένα εργασίες από Πρέβεζα απέναντι στην περιοχή του Ακτίου. Πιστεύω ότι στο ΣτΕ θα δικαιωθούμε πλήρως για ότι αφορά τον κόμβο Παμβώτιδας».

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια