ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟ-ΠΑΣΟΚΟΙ - ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ Η ΚΑΛΠΗ ΦΩΦΗ ΠΑΣΟΚ... ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ(;)

ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟ-ΠΑΣΟΚΟΙ - ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ Η ΚΑΛΠΗ ΦΩΦΗ ΠΑΣΟΚ... ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ(;).

ΓΙΑΤΙ χαίρονται και οι ντόπιο- ΠΑΣΟΚΟΙ και κυρίως οι… συνήθεις ύποπτοι και «γνωστοί – άγνωστοι» του παλαιού και παλαιοκομματικού ΠΑΣΟΚ πατέρα; ΓΙΑ να παραφράσουμε τον γνωστό στίχο του Εθνικού περιεχομένου άσματος που τραγουδούσε ως γνωστόν η Ε.Ο.Ν (Εθνική Οργάνωση Νεολαίας) του Δικτάτορα της 4ης Αυγούστου Ιωάννη Μεταξά, χωρίς βεβαίως να σχετίζεται καθόλου αυτό και αυτός ο Δικτάτορας με τους σημερινούς χαρούμενους ντόπιους ΠΑΛΑΙΟ (από το παλαιός προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ λέει εξελέγη Πρόεδρος και μάλιστα  πανηγυρικά του ποιού; ΤΟΥ νέου  φορέα της Κεντροαριστεράς που θα «συσταθεί» η κ. Φώφη Γεννηματά.

ΟΤΙ θα συγκροτηθεί νέος φορέας και θα επιδιωχθεί πάσει θυσία αυτός να εξαγνιστεί πολιτικά και κομματικά  στην Κεντροαριστερή  όπως την βαφτίσανε «ΚΟΛΥΜΒΡΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ» είναι σίγουρο .

 

ΤΩΡΑ αν εκτός από το να «συσταθεί»… ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ συγχρόνως, αυτό μάλλον χλωμό έως αδύνατο το θεωρούμε. ΓΙΑΤΙ πώς να «στηθεί» και να στεριώσει κατ’ αρχάς ρε σεις ντόπιοι Πασόκοι, ένας νέος φορέας με αναπαλαιωμένα υλικά; ΘΑ μπορούσε ένας μηχανικός και ένας εργολάβος να χτίσουν π.χ μια πολυκατοικία εδραζόμενη αυτή, σε βάσεις… βάσει του ισχύοντος  σήμερα αντισεισμικού κανονισμού και να αντέχει σε σεισμό πολλών ρίχτερ, χρησιμοποιώντας χρησιμοποιημένα από άλλες κατασκευές υλικά;

ΔΗΛΑΔΗ η εκλογή της ΦΩΦΗΣ στην ηγεσία του νέου φορέα, μιας πολιτικού κατά τα άλλα καθ’ όλα αξιόλογης και συμπαθούς σε  προσωπικό, ανθρώπινο και κοινωνικό επίπεδο αλλά «παιδί του Κομματικού σωλήνα», προερχόμενη από το ΒΑΘΥ και ΦΑΥΛΟ ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, αυτό που ο λαός το έφερε σε μονοψήφιο ποσοστό, θα δράσει και  θα λειτουργήσει συσπειρωτικά;

ΘΑ προσελκύσει πιστεύετε αλήθεια νέους ψηφοφόρους ή θα είναι τόσο ελκυστικό το νέο πολιτικό – κομματικό  «προϊόν»,  που θα επιστρέψουν στο Κομματικό «μαντρί» οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων του, που το εγκατέλειψαν;

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ αλήθεια ότι η ΦΩΦΗ, την υποψηφιότητα της οποίας στήριξε ανοιχτά ο και Καστελοριζινός  αποκαλούμενος τ. Πρωθυπουργός του «Λεφτά υπάρχουν» κα μνημόνια βεβαίως Γιωργάκης, καθώς και το «δεξί» του χέρι  Ραγκούσης που πάτωσε στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και άλλοι κομματικοί  του παλαιού αμαρτωλού και φαύλου  ΠΑΣΟΚ, βλέπε π.χ ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ο οποίος παραπέμπει σε  εποχές που και οι ίδιοι οι Πασόκοι θέλουν να διαγράψουν από την μνήμη τους;

ΘΑ το «ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ» όπως και αν αυτό το εγχείρημα, το βαφτίσει; ΑΝ το πιστεύουν, ποιοί είμαστε εμείς που θα τους χαλάσουμε την φαντασίωση! ΑΣ συνεχίσουν να το πιστεύουν.  

ΕΜΕΙΣ όμως δικαιούμαστε να επισημάνουμε δημοσίως, αυτό που ακούμε και καταγράφουμε από τον μέσο πολίτη – συμπολίτη, ανεξαρτήτως αν πολιτικά ανήκει ή ανήκε στο ΠΑΣΟΚ  ή σε άλλο πολιτικό χώρο.

ΑΛΛΩΣΤΕ οι ψηφοφόροι δεν είναι πλέον, κυρίως σήμερα, δεδομένοι για ΚΑΝΕΝΑ και από ΚΑΝΕΝΑ κόμμα. ΨΗΦΙΖΟΥΝ εντελώς διαφορετικά από το χθες και θα έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον, από το πώς με ποιά κριτήρια θα ψηφίσουν.

ΟΙ συμπολίτες λοιπόν αναρωτιούνται και διατυπώνουν ρητορικά βεβαίως ερωτήματα, πέραν των προαναγραφόμενων.

ΤΙ φρέσκο, καινούριο και ανανεωτικό θα φέρει η ηγεσία της κ. Γεννηματά στο νέο υπό ίδρυση Φορέα; ΜΕ τον Γιωργάκη  Παπανδρέου  να την «παρατηρεί» πολιτικά και Κομματικά πάντα από το παρασκήνιο και τους λοιπούς παλαιοκομματικούς του σκληρού πυρήνα του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, ξεπερασμένου σήμερα από τα πράγματα;

ΤΙ θα απαντά π.χ όταν την ερωτούν  αντίπαλοι της αλλά και ψηφοφόροι της,  για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ  του παρελθόντος, στο οποίο και η ίδια συμμετείχε; ΚΑΙ των οποίων  δανείων, αγνοείται η τύχη τους και γενικώς τι μέλλει γενέσθαι  με αυτά;

ΟΤΑΝ θα της υπενθυμίζουν  το ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ του Τσουκάτου, αγνώστου… πατρός και προέλευσης ακόμη; ΤΙΣ τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ, «δωράκι» προς τον τότε Υπουργό του παλαιού διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ ΜΑΝΤΕΛΗ, ο οποίος αν και ομολόγησε, κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος;

ΕΝΤΑΞΕΙ ο ΑΚΗΣ πλήρωσε. ΑΛΛΑ ήταν μόνο ο ΑΚΗΣ που «έφαγε- έφαγε- έφαγε» και παρ’ ολίγον να σκάσει; ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ οι συμπολίτες αυτοί, αναρωτιόμαστε και εμείς.

ΣΕ κάθε περίπτωση, η κ. Γεννηματά είναι μέλος και μέρος του πολιτικού και Κομματικού συστήματος και κατεστημένου και δεν προέκυψε από παρθενογένεση. ΕΝΟΣ συστήματος  που το υπηρέτησε πιστά και ωφελήθηκε  βεβαίως από αυτό. ΕΝΟΣ συστήματος που ο λαός καταδίκασε στο «πρόσωπο» του μέχρι χθες κραταιού ΠΑΣΟΚ του 46% καταποντίζοντας αυτό στο… 6%. ΟΧΙ μόνο  γιατί μας έβαλε στο Δ.Ν.Τ που λίγο πριν… «έφτυνε στον κόρφο του» άμα τω ακούσματι του ονόματος του και στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

ΑΛΛΑ και για τον τρόπο που Κυβέρνησε  όλα τα  προηγούμενα χρόνια. ΓΙΑ την διαφθορά στη δημόσια Διοίκηση, για το πελατειακό κράτος που «έστησαν», για τους διορισμούς ακόμη και κηπουρών σε κήπους που θα… γινόταν (βλέπε Κέντρα Υγείας περιοχής μας).

ΓΙΑ το μεγάλο ΠΑΡΤΥ με τις «μαϊμού» επιδοτήσεις. ΓΙΑ τον υποτιθέμενο ΣΗΜΗΤΙΚΟ εκσυγχρονισμό,  που ως αποτέλεσμα  τελικά είχε την ΑΡΧΗ  του ΤΕΛΟΥΣ για όλους μας, με την ένταξη μας «ΓΥΜΝΟΥΣ ΣΤ’ ΑΓΚΑΘΙΑ» στην  Ο.Ν.Ε και το Ευρώ.

ΘΑ αναρωτηθεί κανείς ΚΑΛΑ και ο έτερος υποψήφιος του Β’  γύρου ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΑΣΟΚ δεν ήταν και αυτός; ΠΑΙΔΙ του «κομματικού σωλήνα» δεν ήταν και αυτό; ΝΑΙ ήταν.

ΕΙΧΕ όμως το ΑΛΟΘΙ  αν θέλετε αλλά και τα εχέγγυα  λόγω βιολογικής και κατ’ επέκταση κομματικής ηλικίας, να νομιμοποιείται, να απαρνείται το παρελθόν, του παλαιού – βαθέως και διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ.

ΑΛΛΩΣΤΕ  ήταν ο μόνος από τους υποψήφιους που και εδώ στην Ηγουμενίτσα,  σε ομιλία του δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ».

ΓΙΑ να… αλληλοκοιταχτούν με νόημα αλλά και κάποια ανησυχία ορισμένα και από τα τοπικά ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ,  που μάλιστα καθόταν στα πρώτα καθίσματα ως πρωτοκλασάτα  άλλωστε, τοπικά κομματικά στελέχη στο παρελθόν. ΗΤΑΝ όλοι εκείνοι που  ωφελήθηκαν από το κόμμα.  ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ μάλιστα από αυτούς, το «ξεζούμισαν» στην κυριολεξία απολαμβάνοντας και συμμετέχοντας τότε, τις ημέρες της πασοκοδυναμίας του, στην νομή της ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΟΛΑ αυτά τα ΒΑΡΙΔΙΑ λοιπόν, ασφαλώς και δεν στήριξαν ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, γιατί ακριβώς είναι και θα θεωρούνταν από αυτόν…  βαρίδια.

ΟΛΑ αυτά τα ΒΑΡΙΔΙΑ σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, σήμερα χαίρονται και πανηγυρίζουν  με την εκλογή της ΦΩΦΗΣ, την οποία βεβαίως και στήριξαν φανατικά. ΜΟΝΟ που τα ΒΑΡΙΔΙΑ αυτά δεν εμπνέουν πλέον κανένα, δεν πείθουν, δεν επηρεάζουν κανένα...

 

ΑΥΤΑ δεν μπορούν να έχουν μέλλον και δύναμη. ΚΑΙ θα παρασύρουν κατά την εκτίμηση μας ως ΒΑΡΙΔΙΑ που είναι, στον ΠΑΤΟ του ΠΥΘΜΕΝΑ και το νέο, μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ όπως και αν ονομαστεί αυτό αλλά δεν θα έχει ουσιαστικά μετεξελιχθεί. ΔΥΣΤΥΧΩΣ και γι’ αυτό αλλά και για την ισορροπία του πολιτικού και Δημοκρατικού μας συστήματος και πολιτεύματος…                       

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια