ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

Το Εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας, το Συνδικάτο Οικοδομών, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων του Νομού καταγγέλλουν την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ η οποία εκτελώντας για μια ακόμα φορά τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας των Super Market MARKET IN προχώρησε σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Το σημερινό χτύπημα των δυνάμεων καταστολής έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε προχθές ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους.  

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μέσα από αυτή την εντολή δείχνει ποιον πραγματικά φοβάται. Φοβάται την λαϊκή αγανάκτηση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης που είναι εντελώς αντίθετα από αυτά της μεγαλοεργοδοσίας.

Η μεγαλοεργοδοσία  μαζί με την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχει ξεσαλώσει αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο.

Αξιοποιεί  τις δυνάμεις καταστολής, που με  μανία επιτέθηκαν και συνέλλαβαν τους 12 συναδέλφους.

Νόμος και Τάξη και αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης είναι η αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού να δείξουν την αλληλεγγύη τους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Nα δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τους διαδόχους της επιχείρησης.

 

Ισχυρή απάντηση θα είναι η επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια