ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ και όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά οριστικά και τελεσίδικα το ζήτημα της χορήγησης ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ σε τ. Βουλευτές που τα δικαιούνται  βεβαίως, τα διεκδίκησαν δικαστικά και τελικά δικαιώθηκαν  από την Δικαιοσύνη.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ το συνολικό ποσό των οποίων  υπερβαίνει  τα ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  (15.000.000) €!! και δεν τα χορηγεί η Δικαιοσύνη αλλά η Πολιτεία, το Κράτος, με Κυβερνητική Βούληση πάντα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι το θέμα δεν προέκυψε σήμερα αλλά ανάγεται  στο παρελθόν. ΟΤΑΝ με Κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ τότε είχε τεθεί ξανά από τέως ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ συνταξιούχους ήδη η εν αναμονή χορήγησης σύνταξης ως Βουλευτών ακόμη και με ΔΥΟ (2) θητείες, όταν ο άλλος εργάζεται σαν  «μαύρος» μια ζωή για να πάρει σήμερα, σύνταξη – φιλοδώρημα.

ΤΟΤΕ  προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες και συμπολίτες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. ΜΕ αποτέλεσμα αρκετοί από τους Βουλευτές που είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα  να το πάρουν πίσω.

ΓΙΑ  να απομείνουν τελικά και να επιμείνουν στην διεκδίκηση τους αυτή, ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΗΝΤΑ (160) Βουλευτές Πανελλαδικά.

ΝΑ δικαιώνονται όπως προαναφέρουμε  δικαστικά και να τελούν εν αναμονή της είσπραξης  των αναδρομικών που για ορισμένους από αυτούς φτάνουν και τις ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (50.000) €!

ΜΕ την  εκτελεστική εξουσία, την Κυβέρνηση δηλαδή, να φέρεται διατεθειμένη να  εφαρμόσει στην περίπτωση αυτή πιστά την απόφαση της Δικαιοσύνης. ΚΑΤΙ που δεν ίσχυσε  σε άλλες περιπτώσεις δικαίωσης κοινών θνητών, που διεκδικούν π.χ δεδουλευμένα κλπ.

ΜΕ τα κόμματα συγχρόνως, μεταξύ αυτών και το σημερινό Κυβερνών να εμπαίζουν  και να προκαλούν  τους πολίτες.  ΤΟΥΣ συνταξιούχους,  κυρίως αυτούς που είδαν τις συντάξεις τους να «πετσοκόβονται»  και αδυνατούν να ζήσουν! ΚΑΙ  όλους εμάς, όταν οι ηγεσίες τους με δημόσιες δηλώσεις τώρα, κατόπιν εορτής, τάσσονται… κατά της χορήγησης αναδρομικών σε πρώην Βουλευτές.

ΟΤΑΝ  π.χ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως κόμμα χαρακτηρίζει με επίσημη ανακοίνωση του «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ»!! ΚΑΙ στο ίδιο μήκος κύματοςκυμαίνονται οι δηλώσεις και των άλλων Κομμάτων, ποιούς κοροϊδεύετε ρε σεις λεβέντες της πολιτικής;

ΠΟΣΟ πολύ μας υποτιμάτε; ΓΙΑ πόσο μακάκες μας περνάτε; α;

ΑΝ εσείς κύριοι της Ν.Δ δεν ψηφίζατε τον σχετικό νόμο  στον οποίο στηρίχτηκαν αυτοί οι αξιότιμοι εθνοπατέρες για να διεκδικήσουν αναδρομικά πως θα τα διεκδικούσαν; ΚΑΙ γιατί όλο αυτό το διάστημα με Κυβέρνηση  ΣΑΜΑΡΑ που προέκυψε το θέμα αλλά και με τη σημερινή Κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ  δεν έφερε ούτε ΕΝΑΣ (1) Βουλευτής ΕΝΟΣ (1) έστω Κόμματος  σχετική τροπολογία στη Βουλή για την τροπολογία του Νόμου; ΓΙΑΤΙ δεν έκανε ούτε μια (1) ερώτηση για το ζήτημα αυτό;

ΚΑΙ η σημερινή Αριστερή Κυβέρνηση που τώρα… «διαρρηγνύει τα κομματικά της ιμάτια» και χαρακτηρίζει ως ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΕΣ τις αναδρομικές διεκδικήσεις Βουλευτών, τρία (3) περ. χρόνια που Κυβερνά, όχι μόνο δεν κατάργησε τον επαίσχυντο αυτό Νόμο της Ν.Δ αλλά τον συμπεριέλαβε στον γνωστό ως «ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ» δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους αμοραλιστές αυτούς τέως εθνοπατέρες να διεκδικούν και να τα δικαιούνται αναδρομικά, οι μόνοι σημειωτέον συνταξιδιοτούμενοι από το Ελληνικό Δημόσιο σήμερα που έχουν το δικαίωμα αυτό;   ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ όλοι οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος, να κάνετε ότι μπορείτε για να το απαξιώνετε και  να «πέφτετε» κάθε μέρα και περισσότερο  στα μάτια μας. ΘΑ έλθει η ώρα  που θα «ΚΛΑΥΣΕΤΕ ΠΙΚΡΑ», πολιτικά πάντα.

ΟΣΟΝ αφορά τους «ΔΙΚΟΥΣ» μας, Θεσπρωτούς και Γιαννιώτες τουλάχιστον τ. Βουλευτές που άλλοι είχαν κάνει στο παρελθόν αίτηση διεκδίκησης  αναδρομικών και από την λαϊκή κατακραυγή την ανακάλεσαν  και άλλοι δεν είχαν κάνει τότε, θέλουμε να ελπίζουμε πως δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των  διεκδικούντων αναδρομικών,  ΚΑΝΕΙΣ Θεσπρωτός ,Γιαννιώτης  και Ηπειρώτης  εν  γένει τ. Βουλευτής. ΕΜΕΙΣ θα ψάξουμε  τα ονόματα  και θα σας ενημερώσουμε αν κάποιοι από αυτούς,  εκτός από την διεκδίκηση  αναδρομικών, επιχείρησαν να εμπαίξουν και να κοροϊδέψουν με υποτιθέμενη ανάκληση της διεκδίκησης αυτής και όλους εμάς τους πολίτες –ψηφοφόρους τους.                

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011

Ο τ. Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. και Υπουργός Αντώνης Φούσσας και ο "δικός μας" Αντώνης Μπέζας με γραπτές δηλώσεις τους... δηλώνουν ότι: παραιτήθηκαν εγγράφως της διεκδίκησης αναδρομικών ήδη από το 2011. Μπράβο και στους δύο.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ: ΕΧΩ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

Με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει από το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» σχετικά με τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη πρώην Βουλευτών για την αναδρομική αξίωση αποζημιώσεων από το Δημόσιο, θα ήθελα να υπενθυμίσω στους «κακεντρεχείς» που θα επιχειρήσουν πάλι να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ότι σε ότι με αφορά έχω ήδη παραιτηθεί από τη διεκδίκηση τους εδώ και έξι χρόνια, από το 2011.

Η παραίτηση έγινε, όπως και άλλη φορά έχω δημόσια αναφέρει, με ειδική αμετάκλητη δήλωση στο αρμόδιο Δικαστήριο για λογαριασμό μου και για λογαριασμό των μελών της οικογένειάς μου.

Θεωρώ επίσης ότι η χθεσινή «πολιτική προειδοποίηση» του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ερμηνεύει το κοινό αίσθημα των πολιτών, που δεν πρέπει να προκαλούνται αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο.

 

Σ.Σ. Αναδημοσιεύουμε την δήλωση του τ. υφυπουργού έστω από το site paramythiaonline.gr αφού δεν εστάλη αυτή προς εμάς. Προφανώς ο τ. Βουλευτής λειτουργεί πολιτικά... ΑΛΑ ΚΑΡΤ. ΕΜΕΙΣ όμως που δεν δημοσιογραφούμε ΑΛΑ ΚΑΡΤ, αλλά με αντικειμενικότητα όσον αφορά την ενημέρωση των συμπολιτών και σεβόμενοι την αξιοπιστία μας, την δημοσιεύουμε έστω και…(κλεμμένη). Και μπράβο στον κ. Μπέζα που δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς τους  τέως εθνοπατέρες που προκαλούν τον κοσμάκη στην σημερινή κρίση, διεκδικώντας, αν είναι δυνατόν, αναδρομικά...

 

 

Αντ.Φούσας: «Επαναλαμβάνω και πάλι, ότι παραιτήθηκα από το έτος 2011 από κάθε αξίωση αναδρομικών μου, ως μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου»

 

-----------.----------

 

Μετά τη γνωστοποίηση και πάλι, τις ημέρες αυτές, των ονομάτων των πρώην και εν ενεργεία βουλευτών, που ήγειραν κατά το έτος 2008 σχετικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για την καταβολή σ΄ αυτούς αναδρομικών αποδοχών, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ιωαννίνων κ.Αντ.Φούσας προέβη, για μία ακόμη φορά, στην παρακάτω δήλωση:

 

«Πράγματι, το έτος 2008 ήγειραν ομαδικά πολλοί, εν ενεργεία και πρώην, βουλευτές αγωγές για την καταβολή σ΄ αυτούς, σύμφωνα με το Σύνταγμα, αναδρομικών αποδοχών. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το όνομά μου, διότι τότε, αφενός μεν δεν υπήρχε κρίση, αφετέρου δε, υπήρχε μία γενική αντίληψη, ότι οι βουλευτές θα έπρεπε και έχουν, σύμφωνα, πάντοτε με το Σύνταγμα, την ίδια αντιμετώπιση με τους Δικαστές, υπέρ των οποίων είχαν εκδοθεί τότε  δικαστικές αποφάσεις και στους οποίους, κατεβλήθησαν από το Ελληνικό Δημόσιο τα επιδικασθέντα αναδρομικά.

 

Όταν, όμως, στη χώρα μας ήλθε η κρίση, και ιδίως μετά την υπογραφή του Μνημονίου με την Τρόϊκα κατά το έτος 2010, και τη δραματική μείωση των μισθών και συντάξεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αισθάνθηκα την υποχρέωση, να παραιτηθώ από την ως άνω αγωγή μου και από κάθε αξίωσή μου για οποιαδήποτε αναδρομικά. Ειδικότερα, προτού να προσδιορισθεί η αγωγή μου προς εκδίκαση και προτού βεβαίως αυτή να εκδικασθεί, κατέθεσα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών την από 29/4/2011  δήλωση παραίτησής μου, η οποία έλαβε τον αριθμό κατάθεσης 13204/2011. Παραιτήθηκα δηλ από το δικόγραφο και από το δικαίωμα της εν λόγω αγωγής μου. Σας συναποστέλλω και το σχετικό δικόγραφο παραίτησης μου, όπως και τη σχετική πράξη κατάθεσης της Γραμματείας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο.

 

       Κατόπιν αυτών, θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, ότι, για μία ακόμη φορά, δόθηκαν τα ονόματα των βουλευτών και πρώην βουλευτών, που ήγειραν τις σχετικές αγωγές, αλλά δεν δόθηκαν συγχρόνως και τα ονόματα εκείνων, που είχαν την ευαισθησία να παραιτηθούν, όπως είναι και η περίπτωσή μου.

 

Το γεγονός, όμως, ότι συνεχίζεται, αδίκως και αβασίμως, ν΄ αναφέρεται από μερικά ΜΜΕ και το όνομά μου μεταξύ των πρώην Βουλευτών που επιμένουν να ζητούν αναδρομικά, με κατασυκοφαντεί  και για το λόγο αυτό επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου».

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια