ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ - ΔΗΜΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΗΓ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ (ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ - ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ) ΤΗΣ... ΟΡΓΗΣ;

ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ - ΔΗΜΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΗΓ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ (ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ - ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ) ΤΗΣ... ΟΡΓΗΣ;.

ΣΕ… «ΠΕΤΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ» παρ’ ολίγον να εξελιχθεί η περίφημη ΠΡΟΒΛΗΤΑ ελλιμενισμού και πρόσδεσης πλοίων σε αυτή, για μεταφορά υλικών στη θέση «ΟΡΜΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑ», μεταξύ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  και ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε.

ΤΕΛΙΚΑ δεν κατάφερε η εν λόγω κατασκευή,  να διαταράξει τις ως γνωστόν ομολογούμενες  μάλιστα και  δημοσίως από τις δύο πλευρές, σχέσεις  αγαστής συνεργασίας που διατηρούν, για το καλού του τόπου – Δήμου  εν προκειμένω.ΑΛΛΩΣΤΕ όπως υπενθυμίζει  με σχετική ανακοίνωση της για το ζήτημα που έδωσε στη δημοσιότητα η Διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε (δημοσιεύεται στη σελ 3),  μεταξύ των δύο (2) φορέων τοπικής εξουσίας, έχει υπογραφεί ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις αρχές ήδη του 2016.

ΤΟ οποίο, όπως αναφέρεται στόχο έχει και σηματοδοτεί την κοινή προοπτική, τους κοινούς στόχους και τις κοινές δράσεις των δύο φορέων!!

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ βεβαίως εμείς οι… υπήκοοι σας,  αφού τελικά συμφωνείτε σε όλα, κυρίως τα μείζονα για την πόλη της Ηγουμενίτσας και του Δήμου ευρύτερα  ζητήματα και κανείς πόσο μάλλον μια… απλή προβλήτα, δεν μπορεί  να διαταράξει  τις αρμονικές σας σχέσεις.

ΓΙΑΤΙ δεν «κατεβήκατε» από κοινού, σε ένα ενιαίο και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο,  στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές κ.κ Δήμαρχε και υποψήφιε  Δήμαρχε σε αυτές, νυν επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο και  Διευθύνοντα Σύμβουλε στον μεγαλύτερο τοπικό Κρατικό Οργανισμό;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είχατε συνειδητοποιήσει τότε και οι δύο, ότι αυτά που σας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που σας χωρίζουν. ΓΙΑ να προχωρούσατε σε ένα ενιαίο υπερκομματικό συνδυασμό – ψηφοδέλτιο, αν θέλετε ακόμη και με συμφωνία για εναλλαγή των δύο στο αξίωμα του Δημάρχου, με προεξοφλημένη τη νίκη του;

ΑΝ συνέβαινε τότε αυτό και  ο νυν Δήμαρχος Γιάννης, δεν θα ζοριζόταν ούτε θα είχε κανέναν ανάγκη για να εκλεγεί Δήμαρχος και εσύ σ. Ανδρέα, δεν θα είχες υποστεί προσωπικό και πολιτικό ΒΑΤΕΡΛΟ, ερχόμενος… Τρίτος και καταϊδρωμένος σε αυτές!

ΑΦΟΥ λοιπόν το… εμπεδώσαμε τελικά, πως συνεχίζουν οι σχέσεις στοργής μεταξύ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΗΓ και ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ μετά και την πρόσφατη γραπτή υπενθύμιση – διαβεβαίωση της πρώτης, ας έλθουμε τώρα στην  «ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ».  ΗΤΟΙ στην κατασκευή (;)  προβλήτας στον όρμο τον ευρισκόμενο εντός των διοικητικών ορίων της Τ.Κ Λαδοχωρίου και κατ’ επέκταση του Δήμου Ηγουμενίτσας.

ΔΗΛΩΝΕΙ, καταγγέλλει και εκδίδει σχετικό ψήφισμα που ομόφωνα αρνείται  τη μη κατασκευή και λειτουργία προβλήτας στη συγκεκριμένη περιοχή  η Τ.Κ Λαδοχωρίου. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  και ψήφισμα τα  οποία αποδέχτηκε και υιοθέτησε η Δημοτική Αρχή που με απόφαση του Δ.Σ και αυτή αρνείται την έγκριση κατασκευής και λειτουργίας της.

ΣΥΜΦΩΝΑ όμως με την ανακοίνωση της Διοίκησης της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε και την επίσημη θέση της Περιφέρειας εκφρασθείσας με την σχετική εισήγηση έγκρισης περιβαλλοντολογικών όρων για την επίμαχη προβλήτα στην επιτροπή περιβάλλοντος του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας  Θωμά Πιτούλη.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια υφιστάμενη ήδη, κατασκευασμένη εδώ και χρόνια προβλήτα και όχι για την κατασκευή νέας. ΧΩΡΙΣ όμως αυτή να έχει νομιμοποιηθεί και οι μεταφορές μέσω αυτής αδρανών υλικών μέχρι σήμερα να είναι ουσιαστικά παράνομες. ΑΥΤΗ την παρανομία επεδίωξε η Περιφέρεια να αποκαταστήσει και στην πρωτοβουλία της αυτή, έχει σύμμαχο και την Διοίκηση του Ο.Λ.ΗΓ.

ΑΦΟΥ λοιπόν κυρ-Δήμαρχε γνώριζες  ότι υπήρχε η προβλήτα αυτή, προς τι η αρνητική απόφαση του Δ.Σ την οποία εισηγήθηκες για… μη κατασκευή της; ΔΕΝ γνώριζες μήπως ότι υπήρχε;

ΚΑΙ αν δεν γνώριζες, δεν ρώταγες; ΓΙΑΤΙ έσπευσες να υιοθετήσεις αβασάνιστα μια απόφαση της Τ.Κ Λαδοχωρίου, της οποίας ο Πρόεδρος και τα μέλη έτσι  έκριναν όπως έχουν αναφαίρετο δικαίωμα από την ιδιότητα τους ως αιρετών, ότι έτσι υπερασπίζουν  τα συμφέροντα  της, έτσι  ενήργησαν.

ΕΣΥ όμως με εμπειρία Αυτοδιοικητική γιατί είπες όχι στην υποτιθέμενη μάλιστα αφού είπαμε αυτή υφίστατο κατασκευή αυτής; ΚΑΙ όταν μάλιστα εκτός των άλλων γνωρίζεις, πως οι αποφάσεις  της Περιφέρειας και του Δήμου για ανάλογες περιπτώσεις είναι  γνωμοδοτικού χαρακτήρα.

ΚΟΙΝΩΣ η Αρχή  που θα χορηγήσει τελικά την άδεια λειτουργίας της εν λόγω προβλήτας και που στην περίπτωση αυτή είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, θα…. γράψει ως είθισται, στα «παλαιοτέρα των υποδημάτων της», τις όποιες αρνητικές δικές σας γνωματεύσεις.

ΚΑΙ προς επίρρωση αυτού που εμείς ισχυριζόμαστε, έρχεται με την δημόσια ανακοίνωση του, να το πιστοποιήσει και η Διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε.

ΜΕ την οποία, είπαμε, μπορεί να… «σφαχτήκατε»  ως συνυποψήφιοι προεκλογικά,  τώρα όμως  πάνε αυτά τελείωσαν.  ΤΩΡΑ πορεύεστε από κοινού,  εντός και εκτός Δημαρχείου και Δ.Σ, είπαμε, για το καλό του τόπου πάντα.

ΑΝ όμως έχουν βάση ψίθυροι έως πληροφορίες, που σε  φέρουν  με την απόφαση αυτή και γενικότερα με την όλη ιστορία της εν λόγω προβλήτας να λειτουργείς έτσι, πηγαίνοντας… κόντρα  κατά του ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΩΜΑ, χαρακτηρίζοντας αυτόν ως  ηθικό (;) αυτουργό για την λειτουργία πλέον της προβλήτας αφού εισηγήθηκε και δεν το έκρυψε όπως και κάνει πάντα, την έγκριση των περιβαλλοντολογικών  όρων λειτουργίας της στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας, τελικά αυτοί οι ψίθυροι και πληροφορίες,  επιστρέφουν ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ σε βάρος σου.

ΓΙΑΤΙ γνωρίζεις ακριβώς πως έχουν τα πράγματα. ΓΙΑΤΙ γνωρίζεις πως δεν πρόκειται για κατασκευή νέας προβλήτας αλλά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ μια υφιστάμενης ήδη,  κάτι που και ως Δημοτική Αρχή αφού υφίσταται εντός των ορίων του Δήμου σου, όφειλες να επιδιώξεις.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ επίσης, πως τελικά η άδεια θα χορηγηθεί, όποιες αποφάσεις και αν πάρεις εσύ, γιατί είναι  γνωμοδοτικού χαρακτήρα όπως προαναφέρουμε.

ΣΥΝΕΠΩΣ  όλος ο… ντόρος, ο  «καβγάς» αν θέλεις, ήταν για το «ΠΑΠΛΩΜΑ».

ΓΙΑ λόγους επικοινωνιακούς και μόνο  και για εσωτερική κατανάλωση.

ΔΟΘΕΙΣΗΣ ευκαιρίας όμως,  να σε ρωτήσουμε δημοσίως αν για ανάλογη ΠΡΟΒΛΗΤΑ πρόσδεσης πλοίων μεταφοράς αδρανών υλικών που λειτουργεί προ πολλού στην Πλαταριά είσαι ενήμερος.

ΓΙΑ εμάς, καλώς λειτουργεί, το έχουμε γράψει άλλωστε στο παρελθόν, αφού μέσω αυτής εξυπηρετούνται γενικώς Εταιρείες παραγωγής και μεταφοράς αδρανών  υλικών  και όχι μόνο αυτή, του επιστήθιου φίλου σου Δήμαρχου Πάργας.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ όμως. ΑΥΤΗ η εν λειτουργία ήδη ΠΡΟΒΛΗΤΑ  δεν ρυπαίνει το περιβάλλον; ΔΕΝ υποβαθμίζει τουριστικά και αισθητικά ακόμη την περιοχή;  ΔΕΝ προκαλεί ΘΟΛΕΡΟΤΗΤΑ στην θάλασσα,  σκόνη, διατάραξη του οικοσυστήματος  και αύξηση  του συγκοινωνιακού φορτίου καθώς και υποβάθμιση της ζωής των εκεί κατοίκων; ΤΙ απαντάτε σε αυτό;

 

ΚΑΙ φυσικά δεν υιοθετούμε διαφόρους κακόβουλους και κακοπροαίρετους προφανώς, ακόμη και εκ των… ένδον  της Παράταξης σου προερχόμενους, που υπό μορφήν ψιθύρου πάντα, θεωρούν ότι για τις ΔΥΟ (2) προβλήτες,  αυτή δηλαδή του Λαδοχωρίου και την άλλη της Πλαταριάς, που ως γνωστόν και καλώς είπαμε εξυπηρετεί εκτός των αναγκών  της επιχείρησης του φίλου σου Δήμαρχου Πάργας και τις ανάγκες άλλων επιχειρηματιών, υπήρξε από μέρους της Δημοτικής Αρχής μεροληπτική αντιμετώπιση και διαχείριση του όλου προβλήματος. ΚΑΙ πως  ίσχυσαν εν προκειμένω στην όλη τακτική  και πολιτική  που ακολούθησε γι’ αυτές, ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. ΕΜΕΙΣ πάντως απόδειξη για κάτι τέτοιο δεν έχουμε…       

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια