"Μπαράζ" Προσφυγών στο ΣτΕ για τα νέα διόδια στην Εγνατία

"Μπαράζ" Προσφυγών στο ΣτΕ για τα νέα διόδια στην Εγνατία .

Σοβαρά είναι πλέον τα εμπόδια στην επιχειρούμενη από το ΤΑΙΠΕΔ, ιδιωτικοποίηση του άξονα της Εγνατίας Οδού και 3 κάθετων αξόνων. Όπως έγινε γνωστό χθες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι, επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως είναι της κτηνοτροφίας, της τυροκομίας, της μεταφοράς απορριμμάτων, ιδιοκτήτες φορτηγών TIR ψυγείων, κ.λπ. και ζητούν την μερική αναστολή και ακύρωση της από 29 Μαΐου 2017 απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για την σύσταση νέων σταθμών διοδίων.

Ζητούν να καταργηθεί η εν λόγω υπουργική απόφαση κατά το σκέλος που προβλέπει την λειτουργία: 1) του σταθμού διοδίων 10 χλμ έξω από τα Ιωάννινα και 29 χλμ από το Μέτσοβο, στην Παμβώτιδα Δροσοχώριου Ιωαννίνων και 2) των σταθμών διοδίων στο Αρδάνιο Αλεξανδρούπολης και στην Μέστη Αλεξανδρούπολης (πλευρικός σταθμός διοδίων).

Υπογραμμίζουν οι προσφεύγοντες ότι η επιβολή των πολλαπλών διοδίων για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός των περιφερειών τους, τους προκαλεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, ενώ παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις, η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Από από τα βασικά στοιχεία για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης είναι να ολοκληρωθούν από την Εγνατία Οδό ΑΕ μία σειρά διαγωνισμών για την κατασκευή συνολικά 38 νέων σταθμών διοδίων κατά μήκος του υπό παραχώρηση αυτοκινητόδρομου.

Με την προσφυγή στο ΣτΕ ο διαγωνισμός παραμένει «εν αναμονή» μέχρι της τελικής απόφασης, η οποία εν πολλοίς θα κρίνει αν τελικά θα προχωρήσει η κατασκευή νέων σταθμών, άρα και ο διαγωνισμός.

Με μήκος 1.000 η Εγνατία Οδός και οι 3 κάθετοι που επιχειρείται να παραχωρηθούν (μιλάμε για τους άξονες Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη-Κήποι, Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι, Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή) αποτελεί διακαή πόθο μεγάλων τεχνικών ομίλων της Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (VINCI, Hochtief) και σύσσωμου του Ελληνικού κατασκευαστικού γίγνεσθαι.

Ο παραχωρησιούχος ουσιαστικά θα ελέγχει όλες τις οδικές ροές στη Βόρεια Ελλάδα και τις πύλες εισόδου/εξόδου σε Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία και μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας προς Ιταλία και Δυτική Ευρώπη.

Πηγή:http://www.ypodomes.com/

 

http://www.amna.gr/

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια