ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ.

Εξώδικο απέστειλε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπόλεως Παραμυθίας (28 Αυγούστου 2017), ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια», που ανήκει στην εταιρία «Δημοκρατικός Τύπος Α. Ε.», για δημοσίευμα περί «παραιτήσεώς»του.

 

Η εξώδικη δήλωση στάλθηκε στις 21 Αυγούτου 2017, προκειμένου να ανακληθεί το δημοσίευμα στις 2 Αυγούστου, το οποίο χαρακτηρίζεται «επιλήψιμο και αναληθές». Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τίτου, εμφανίζεται να παραδίδει τη διοίκηση της Μητροπόλεως «λόγω κοπώσεως», αναφέρεται ότι «επίκεινται εκλογές στην Μητρόπολη Παραμυθίας τον Οκτώβριο» και υποστηρίζεται ότι «Μητροπολίτες παζαρεύουν την εκλογή νέου Μητροπολίτη, μεταξύ άλλων, και στην Μητρόπολη Παραμυθίας». Περί του ισχυρισμού για «παζαρέματα», σημειώνεται με νόημα στην εξώδικη δήλωση ότι «είναι προφανώς αναληθές ότι «Μητροπολίτες παζαρεύουν την εκλογή νέου Μητροπολίτη και στην Μητρόπολη Παραμυθίας», αφού η εκλογή Μητροπολίτη πραγματοποιείται από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι η μόνη αρμόδια. Μάλιστα τα «παζαρέματα» απάδουν προς τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες ενός Αρχιερέα, ο ισχυρισμός δε αυτός προσβάλλει και την Ιεραρχία, αφού της αποδίδονται κατά το δημοσίευμα «παζαρέματα» για την παραίτηση ενός Αρχιερέα και την εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας».  Όπως τονίζεται  στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως Παραμυθίας, στην εξώδική δήλωση διευκρινίζεται, και μάλιστα σαφέστατα, ότι ουδέποτε ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι είναι «κουρασμένος» ή ότι προτίθεται να παραδώσει τη διοίκηση και βεβαίως δεν προτίθεται να παραιτηθεί». 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια