ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες διάλυσης και απαξίωσης στο πάρκο του Κάστρου της Παραμυθιάς

ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες διάλυσης και απαξίωσης στο πάρκο του Κάστρου της Παραμυθιάς.

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το πάρκο που βρίσκεται στο κάστρο του Αγίου Δονάτου. Η περίφραξη, η παιδική χαρά, τα παγκάκια, τα τραπέζια, οι σκάλες και το κιόσκι, είναι κατεστραμμένα και άκρως επικίνδυνα για τραυματισμό οπουδήποτε βρεθεί στο ειδυλλιακό κατά άλλα χώρο του περιαστικού δάσους της Παραμυθιάς στους πρόποδες του βουνού Γκορίλα.

Αν και το σημείο θα μπορούσε να είναι προορισμός περιπατητών και επισκεπτών λογω της φυσικής ομορφιάς (είναι ακριβώς στο σημείο που ξεκινά η προστατευόμενη περιοχή του  δικτυού Natura με αριθμό GR2120008),  των μονοπατιών και του κάστρου, στην πραγματικότητα είναι απαξιωμένο επί σειρά ετών καθώς την εικόνα αυτη την παρουσιάζει για περισσότερα από 10 χρόνια.

Οι διαμόρφωση του χώρου είχε πραγματοποιηθεί αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του 90' και μετέπειτα στις αρχές του 2000 από τους τότε δήμους Παραμυθιάς, ενώ ενδιάμεσα πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες παρεμβάσεις από εθελοντές και φορείς, όπως ο κυνηγητικός σύλλογος Παραμυθιάς που έκτισε την πέτρινη βρύση που βρίσκεται στον χώρο, με την συνδρομή  της Ε’ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά την εικόνα του Κάστρου, θα την δούμε τις επόμενες ημέρες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την σημερινή εικόνα του πάρκου:

 

πηγή:http://www.paramythia-online.gr

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια