Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΡΑΓΙΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ.ΤΙΤΟΥ

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΡΑΓΙΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ.ΤΙΤΟΥ.
Λαμπρά εορτάστηκε στη Μονή Ραγίου Θεσπρωτίας η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου προσήλθε πλήθος πιστών. Ανήμερα της εορτής ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Βελισσάριο Σάντα και άλλους ιερείς της Μητροπόλεως. Για μια ακόμη φορά, ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, με την παρουσία του και την ιερουργία του σε Μονή της Μητρόπολεώς του, απέδειξε το αμέριστο ενδιαφέρον του για τους μοναστικούς χώρους της Μητροπόλεώς, που είναι πνευματικά αναχώματα στο κατρακύλισμα της εποχής μας, καθώς και την ανεξάντλητη αγάπη του στη μοναστική ζωή. Επιπρόσθετα έχει φροντίσει τα Μοναστήρια της μητροπολιτικής του περιφέρειας να έχουν ανακαινιστεί και να μην είναι παραδομένα στην εγκατάλειψη. Κατά τη θεία λειτουργία κήρυξε ο αρχιμαδρίτης της μονής Γηρομερίου π. Σεραφείμ Μπράγιας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι ανάγκη να καταφεύγουμε με πίστη και ταπείνωση στην Παναγία. Και να παρακαλούμε, αυτή, που είναι η μήτηρ της ζωής και "μετέστη προςς την ζωήν", να φωτίζει το νου μας και να μας οδηγήσει μέσα από την οδό της μετάνοιας σ' Αυτόν, που είναι η ζωή και το φως, ο μόνος αληθινός και αιώνιος, ο ζωοδότης Χριστός. Ο Σεβασμιώτατος, καθώς και πιστοί, παρακάθησαν σε γεύμα, που παρέθεσε ο ηγούμενος της Μονής π. Γεράσιμος Φραγκόπουλος.
***
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, όπου το θείο λόγο κήρυξε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι "μάταια κραυγάζει ικετευτικά στ' αυτιά μας η Παναγία: Ξυπνήστε. Ξυπνήστε. Ξυπνήστε. Δείτε χωρίς καταχνιά. Δείτε μακριά. Δείτε ψηλά. Εμείς ατάραχοι κοιμώμαστε, σα να είμαστε πεθαμένοι. Αντί να αλλάξουμε πορεία πλεύσης, αντί να πετάξουμε στα σκουοπίδια ότι τοξικό και βλαβερό έχει μαζευτεί μέσα μας, αντί να τα βάλουμε με τον εαυτό μας, που έχει πάρει τον κατήφορο, γινόμαστε όλο και χειρότεροι". Και προσέθεσε: "Τώρα, που ορφανέψαμε, μάνα Παναγιά, από πίστη, άπλωσε τα χέρια σου και σφίξε μας με περισσότερη στοργή. Αποζητάμε το χάδι σου στο πρόσωπό μας. Το δροσερό φιλί σου στο μέτωπό μας. Αποζητάμε να στάξει μια στάλα ελπίδα ο ουρανός στην κατάμαυρη ψυχή μας". 
Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια