ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ... ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ ΑΛΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑ ΑΝΕΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ!

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ... ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ ΑΛΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑ ΑΝΕΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ!.

ΜΕ τους διοικούντες σήμερα, γιατί για αύριο μόνο ο Θεός γνωρίζει την Μητρόπολή μας κληρικούς, έχουμε διαφωνήσει στο παρελθόν με επιλογές τους, πρωτοβουλίες και αποφάσεις ή μη αποφάσεις τους, σχετικές με την εύρυθμη ή μη λειτουργία της.

ΕΧΟΥΜΕ ασκήσει σε αυτούς δημόσια κριτική όπως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση ως μέλη της τοπικής Εκκλησίας και βεβαίως θα συνεχίσουμε να ασκούμε αν κατά την ταπεινή μας άποψη, δίνονται γι’ αυτό αφορμές.

ΜΕ αφορμή όμως την απόσπαση σχετικά πρόσφατα, Ιερέα από παράλια, ευήλια αλλά και… κερδοφόρα ενορία όμορη της Ηγουμενίτσας, σε άλλη απομακρυσμένου χωριού της Μουργκάνας, θεωρούμε ότι καλώς ενήργησε στην περίπτωση αυτή η Μητρόπολη. ΑΝ και στη βιασύνη της, της διέφυγε κάτι σημαντικό σε σχέση με την ενορία όπου απέσπασε τον εν λόγω Ιερέα (βλέπε σχετική με αυτή δημοσιευόμενη παρακάτω βεβαίωση του Δήμου Φιλιατών).

ΔΕΝ θα τοποθετούμασταν δημόσια γι’ αυτό, αλλά μας ενοχλεί αφάνταστα η υποκρισία και το ψεύδος και μάλιστα από χείλη Ιερέως, του οποίου κατά το Ευαγγέλιο, «ΧΕΙΛΗ ΟΥ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ»!

ΤΙ συνέβη λοιπόν; Ο περί ου ο λόγος κληρικός, κανόνισε να τελεσθεί το μυστήριο του γάμου στο γνωστό… «ΙΝ» και παρά θίν αλός ήτοι εγγύς της θαλάσσης ευρισκόμενο εξωκλήσιο της ενορίας του, ζεύγους συμπολιτών την 14η Σεπτεμβρίου ημέρα της Ύψωσης του Τίμιου Σταυρού και νηστείας για την Εκκλησία που δεν τελούνται μυστήρια όπως αυτό του γάμου.

ΟΤΑΝ ενημερώθηκε η Μητρόπολη, του είπε να μη τελέσει εκείνη την ημέρα το μυστήριο γιατί δεν το επέτρεπαν οι κανόνες της Εκκλησίας. Ο Ιερέας είπε πως θα ακυρώσει την τελετή του μυστηρίου για την ημερομηνία αυτή και θα το κάνει δύο ημέρες νωρίτερα δηλαδή την 12η Σεπτεμβρίου.  ΚΑΙ τελικά όντως έτσι έγινε, αλλά μόνο στα… χαρτιά! ΓΙΑΤΙ η μεν άδεια τέλεσης του εκδόθηκε γι’ αυτή την ημερομηνία, το δε μυστήριο τελέστηκε την 14η Σεπτεμβρίου του ΣΤΑΥΡΟΥ βοήθεια μας και βοήθειά του.

ΕΛΑ όμως που ο Θεός αγαπά όχι μόνο τον κλέφτη και τον νοικοκύρη αλλά  και τους Ιερείς του προσθέτουμε εμείς, κατά την σοφή λαϊκή ρήση.

ΓΙΑΤΙ μετά το μυστήριο, οι νεόνυμφοι γλέντησαν (του Σταυρού πάντα), μέχρι πρωίας σε κέντρο της περιοχής. ΚΑΙ φυσικά έγινε γνωστό το γεγονός στη Μητρόπολη. ΜΑΛΙΣΤΑ δε, αν οι πληροφορίες μας είναι αξιόπιστες, ο Ιερέας «συνελήφθη κλέπτων οπώρας», τουτέστιν την ώρα τέλεσης του μυστηρίου, από την προϊστάμενη του Εκκλησιαστική Αρχή. ΑΥΤΟ παπούλη μας, λέγεται εξαπάτηση και απάτη κατά το κοσμικό δίκαιο και θεομπαιξία κατά το λαϊκό – Εκκλησιαστικό!

ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ λοιπόν και δικαιολογημένα οι διοικούντες τη Μητρόπολη, τον απέσπασαν στην Ενορία ΑΝΑΒΡΥΤΟΥ του Δήμου Φιλιατών για συμπεριφορά μη αρμόζουσα σε Ιερέα όπως αναγράφεται στο σχετικό έγγραφο.

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ και τιμωρητική η απόσπαση αυτή, θα αναρωτηθεί κανείς; ΜΠΟΡΕΙ. ΑΛΛΑ και του παπούλη η μπαγαμποντιά πώς να δικαιολογηθεί; Α;

Σ.Σ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ όμως τη Μητρόπολη με τη δημοσιευόμενη παρακάτω σχετική βεβαίωση του Δήμου Φιλιατών ότι εντάξει, καλή η απόσπαση για συνετισμό - σωφρονισμό είναι η ενορία Αναβρυτού, μόνο που αυτή ουσιαστικά δεν έχει… ενορίτες!! ΣΥΝΕΠΩΣ για ποιούς και με ποιούς θα λειτουργεί ο τιμωρημένος Ιερέας;

ΑΣ μη βιάζεται λοιπόν άλλη φορά σε ανάλογες περιπτώσεις γιατί τελικά εκτίθεται και αυτή…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια