ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑ-ΓΡΑΨΑΜΕ ΝΩΡΙΣ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑ-ΓΡΑΨΑΜΕ ΝΩΡΙΣ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....

ΣΕ κατάληψη του Σχολείου προέβησαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας την προηγούμενη εβδομάδα. ΜΟΝΑΔΙΚΑ αιτήματα της κατάληψης όπως διαπιστώνεται και από τη δημοσιευόμενη στη σελ …. σχετική ανακοίνωση είναι η απομάκρυνση ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ στην πόλη γενικότερα και αυτής που απέχει απόσταση αναπνοής από το Σχολείο ειδικότερα.

ΣΤΗΝ ανακοίνωση που ακολουθεί, μαθητές ή ενδεχομένως και γονείς και καθηγητές αυτών, κάνουν μια ιστορική αναδρομή στο ζήτημα εγκατάστασης των ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ στην πόλη, επικαλούμενοι τον σχετικό νόμο που διέπει και ισχύει για αυτή και τη λειτουργία τους, ο οποίος παραβιάζεται κατάφορα και προκλητικά χρόνια τώρα.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ επικαλούνται τον ισχύοντα και μη εφαρμοζόμενο νόμο, που προβλέπει ότι οι ΚΕΡΑΙΕΣ αυτές πρέπει να απέχουν τουλάχιστον τριάντα μέτρα από Σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γήπεδα, νοσοκομεία κ.λπ.

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ οι μαθητές την επί της οδού Κύπρου 161 λειτουργούσας και μάλιστα… κεκαλυμμένης έτη και έτη τώρα ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, που απέχει από πέριξ αυτής Σχολεία ελάχιστα μέτρα. ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ επίσης στη σχετική ανακοίνωση ΠΕΝΤΕ (5) επιστημονικές έρευνες διάφορων χωρών, από τις οποίες διαπιστώνονται οι επιπτώσεις της λειτουργίας των ΚΕΡΑΙΩΝ αυτών όταν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, στην υγεία όσων είναι στο βεληνεκές τους και δέχονται ακτινοβολία.

ΟΙ μαθητές ζητούν από τον Δήμαρχο της πόλης να παρέμβει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

ΕΜΕΙΣ να υπενθυμίσουμε πως ως εφημερίδα ήμασταν οι ΠΡΩΤΟΙ και οι ΜΟΝΟΙ που αναδείξαμε αυτό το μείζον ζήτημα για την δημόσια υγεία των συμπολιτών κυρίως των προαναφερόμενων μαθητών, που όμως δεν είναι οι μόνοι, αυτό των ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.

ΓΙΑΤΙ όπως έχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη στο απώτερο παρελθόν, δεν είναι μόνο αυτή η επί της οδού (τέρμα) Κύπρου, κεκαλυμμένης λειτουργούσας που απέχει ελάχιστα από Γυμνάσιο, Επαγγελματικό λύκειο, γήπεδο κ.λπ.

ΕΙΝΑΙ και αυτή στο κέντρο της πόλης, πάνω στο κτίριο του ΟΤΕ με τον βρεφονηπιακό σταθμό απέναντι αλλά και σπίτια κοντά σε αυτά όπως επίσης και άλλη εγκατεστημένη απέναντι από το γήπεδο ενώ δεν αποκλείουμε να υπάρχουν και άλλη-άλλες σε άλλα σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει.

ΠΑΡΑ τα κατ’ επανάληψη σχετικά δημοσιεύματα μας όμως στο παρελθόν, ΚΑΝΕΙΣ Τοπικός Άρχοντας, ΚΑΜΙΑ αρμόδια υπηρεσία δεν συγκινήθηκε, ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό.

ΟΣΟΝ αφορά την κινητοποίηση μαθητών επί Δημαρχίας ΚΑΤΣΙΝΟΥ που είχε πράγματι πραγματοποιηθεί με παρούσα σε αυτή και την τότε Δημοτική Αρχή, έγινε απλώς και μόνο δια το… θεαθήναι.

ΑΦΟΥ μετά την κινητοποίηση και τις αναληφθείσες τότε δημόσιες δεσμεύσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος, τίποτε το απτό και συγκεκριμένο δεν έγινε. ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ… ζουν και βασιλεύουν και κάποιοι που τα οικονομούν χοντρά από αυτές την τοπική κοινωνία, τους συμπολίτες κοροϊδεύουν.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια