ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Ανάστατοι και δικαιολογημένα είναι οι τετρακόσιοι περ. σπουδαστές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου της Ηγουμενίτσας.

Το Τμήμα είναι το μοναδικό από τα ομοειδή του σε ολόκληρη τη χώρα που δεν μετεξελίχθηκε σε Πανεπιστημιακό και στην ουσία καταργείται αφού από φέτος δεν έχει εισακτέους.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές του να είναι οι τελευταίοι που θα αποφοιτήσουν από ΤΕΙ στη χώρα.Την ίδια στιγμή φοιτητές πρώην ΤΕΙ που παρακολουθούν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο σε ...
άλλα ιδρύματα της χώρας, έχουν τη δυνατότητα να «αναβαθμίσουν» το πτυχίο τους σε Πανεπιστημιακό, επιλέγοντας κάποιον επιπλέον αριθμό μαθημάτων, μέσα στο ίδιο τους το ίδρυμα, ενώ για τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα.Σ’ αυτό το κλίμα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη επισκέφθηκε χθες το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ηγουμενίτσας, ζητώντας την παρέμβαση του πανεπιστημίου, στο οποίο πλέον υπάγεται το Τμήμα.Αιχμή του αιτήματος είναι η παροχή δυνατότητας για «αναβάθμιση» του πτυχίου τους, εντασσόμενοι, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στην Ηγουμενίτσα, σε κάποιο από τα αντίστοιχα τμήματα που μετεξελίχθηκαν σε ΑΕΙ.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια