Γ.Π.Σ (ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΗΡΙΑΛ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ - ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ;

Γ.Π.Σ (ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΗΡΙΑΛ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ - ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ;.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ δημοσίευμα μας σε προηγούμενο φύλλο της «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ», αναφερόμασταν στις… «αγκυλώσεις» ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ της Ηγουμενίτσας και ειδικότερα στην Ε΄. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ την ολιγωρία έως αδιαφορία ή έστω προχειρότητα και ανικανότητα αν θέλετε, που επέδειξαν προηγούμενες Δημοτικές Αρχές μηδέ της σημερινής και επανεκλεγείσας εξαιρούμενης, όσον αφορά αυτό το μείζονος σημασίας πρόβλημα.

ΤΟ οποίο απασχολεί και ταλανίζει μεγάλο αριθμό συνδημοτών, που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να οικοδομήσουν αν και το επιδιώκουν πολλά χρόνια τώρα. ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί οι ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ που αποτελούν ΤΜΗΜΑΤΑ του γενικότερου ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ καρκινοβατούν και τους κρατούν εγκλωβισμένους.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΑΜΕ συγχρόνως και το γεγονός ότι η έναρξη εφαρμογής επί τέλους του ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ Ηγουμενίτσας, μια ιστορία που… «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», θα έδινε λύση και θα δημιουργούσε θετικό κλίμα, εκτός από τους Δημότες που θέλουν να οικοδομήσουν και μέχρι σήμερα δεν μπορούν και στην ΟΙΚΟΔΟΜΗ γενικότερα.

ΔΗΛΑΔΗ στον κατ’ εξοχήν μοχλό της τοπικής οικονομίας και αγοράς πλειάδας επαγγελμάτων. ΑΦΟΥ ως γνωστόν ΠΕΡΙΞ της οικοδομής και γενικότερα με αυτή, σχετίζονται πολλά επαγγέλματα.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ σήμερα, δημοσιοποιώντας στοιχεία από τα οποία προκύπτει η πορεία του Γ.Π.Σ. (Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου) Ηγουμενίτσας, κάνοντας μια «μίνι» ιστορική αναδρομή της… «διαδρομής» αυτού. ΑΠΟ τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Δήμου Ηγουμενίτσας το μακρινό 2010, με την τότε Δημοτική Αρχή να παρακολουθεί μάλλον εκ του μακρόθεν και σε κάθε περίπτωση να μη επιδεικνύει ως όφειλε το ανάλογο ενδιαφέρον για το πρόβλημα για να πάρει την «ΣΚΥΤΑΛΗ» από αυτή, η διάδοχος της σημερινή και επανεκλεγείσα προσφάτως Δημοτική Αρχή, χωρίς όμως ουσιαστικά το πρόβλημα να επιλυθεί.

ΝΑ σημειωθεί ότι εμείς γνωρίζαμε και είχαμε στη διάθεσή μας από την 23η Μαΐου  2019 έγγραφο της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, από το οποίο προέκυπτε ότι το Γ.Π.Σ. επιστρεφόταν στο Εθνικό Τυπογραφείο για επί μέρους διορθώσεις σφαλμάτων.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δηλαδή το ΣΧΕΔΙΟ επεστράφη πίσω, συνεπώς δεν γνωρίζουμε ΠΟΤΕ επί τέλους θα αρχίσει η εφαρμογή του.

ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ όμως τότε, ότι θα ήταν ανέντιμο από μέρους μας για τη σημερινή και τότε υποψήφια Δημοτική Αρχή, να δημοσιοποιήσουμε τρεις (3) ημέρες προ των εκλογών το γεγονός αυτό, το οποίο προφανώς και θα γινόταν αντικείμενο προεκλογικής πολιτικής εκμετάλλευσης από αντιπάλους της.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕ σήμερα λοιπόν, το χρονικό της όλης πορείας του Γ.Π.Σ. Ηγουμενίτσας και οι δημότες ας εξάγουν τα συμπεράσματά τους ενώ η Δημοτική Αρχή ας αναλογιστεί την ευθύνη που της αναλογεί, πράττοντας αναλόγως.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια