ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΗΣ - ΣΙΩΠΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΗΣ - ΣΙΩΠΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ....

ΑΝ δεν είναι θύματα παραπληροφόρησης και αν είναι, αλήθεια από ποιούς θα μπορούσαν να είναι; Από υπηρεσιακά στελέχη – υπαλλήλους του Ι.Κ.Α.; ΟΙ Καρεκλοκένταυροι Μανδαρίνοι του Υπουργείου Εργασίας και βεβαίως ο έχων πρώτος την πολιτική ευθύνη προϊστάμενος τους Υπουργός, πρέπει να ντρέπεται για την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα με τις πανελλαδικές διαστάσεις που έλαβε, η  επιβολή αστρονομικού πρόστιμου σε καφενείο της ΡΑΒΕΝΗΣ!

ΓΙΑ να μαζέψουν εκ των υστέρων τα ασυμμάζευτα, οι εντιμότατοι αυτοί κύριοι, οι κυβερνώντες εκ του μακρόθεν ήτοι εκ του κλεινού των Αθηνών Άστυ, με ενδεχόμενο να μη γνωρίζουν ούτε από τη γεωγραφία κατά που «ΠΕΦΤΕΙ» το Φιλιάτι, η Σαγιάδα, η Ραβενή και τα Μουργκανοχώρια εν γένει, «κρατηθείτε» τι… ισχυρίζονται!!

ΟΤΙ ο έλεγχος για αδήλωτη εργασία στο καφενεδάκι της Ραβενής των πενήντα (50) μόνιμων κατοίκων, έγινε, «ΞΑΝΑ-ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ» μετά από καταγγελίες γονέων ανασφάλιστων παιδιών εργαζόμενων σε αυτό!!

ΟΙ οποίοι μάλιστα γονείς, μετά τα άμεσα ανακλαστικά που έδειξε το Υπουργείο με τον διενεργηθέντα έλεγχο σε αυτό, το καφενεδάκι δηλαδή και το επιβληθέν πρόστιμο των ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (22.000) ευρώ, έσπευσαν άμεσα να στείλουν… ευχαριστήρια επιστολή που; Σε ποιόν; ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α., ουσιαστικά στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας αλλά και ανεργίας κυρ – Υπουργέ, μη ξεχνιόμαστε.

ΚΑΙ αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ευχαριστήρια επιστολή τους «ΟΤΙ πλέον λύθηκε ένα μείζον πρόβλημα γι’ αυτούς, αφού μετά τον έλεγχο και το πρόστιμο, αναγκάστηκαν ποιοί; ΟΙ ιδιοκτήτες SIC!! του καφενείου να τα ασφαλίσουν»!!

ΤΕΛΙΚΑ τι να υποθέσουμε; ΟΤΙ υπήρξε ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ και αν ναι από ποιούς με αποσταλείσα όντως επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο; ΠΟΙΟΥΣ να υποπτευθούμε γι’ αυτό;

ΕΛΕΓΚΤΕΣ του Ι.Κ.Α. ή μήπως έγινε εκ των έσω, από το ίδιο δηλαδή το… Υπουργείο, του οποίου Κέντρο ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ «έστειλε» αυτή την «επιστολή», για να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να περιορίσει το πολιτικό κόστος;

ΓΙΑΤΙ εξοχότατε κ. Υπουργέ Εργασίας, το μόνο βέβαιο είναι πως η επιστολή αυτή δεν εστάλη από γονείς εργαζομένων στο καφενεδάκι αυτό, ανασφάλιστων νέων παιδιών. ΓΙΑΤΙ απλούστατα στη ΡΑΒΕΝΗ δεν υπάρχουν νέα παιδιά για να εργαστούν και να ασφαλιστούν, ούτε καν Δημοτικό Σχολείο δεν λειτουργεί να σας ενημερώσουμε, γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα. ΓΙΑΤΙ αν το επιβληθέν εξοντωτικό πρόστιμο σας εκθέτει ΑΠΑΞ, αυτή η δήθεν «επιστολή»… ευχαριστημένων γονέων προς το Υπουργείο σας, σας εκθέτει στο διηνεκές…

ΕΙΝΑΙ ντροπή και αίσχος αυτό που κάνετε. ΕΙΝΑΙ απαράδεκτο και πολιτικά προκλητικά αδιανόητο, με τέτοιες μεθοδεύσεις να επιχειρείτε να εμπαίζετε τον κοσμάκη. ΓΙΑΤΙ γνωρίζουν πολύ καλά οι Θεσπρωτοί αλλά κυρίως οι κάτοικοι του ακριτικού και «πνέοντος τα λοίσθια» πληθυσμιακά αυτού μικρού χωριού των «ΓΕΡΟΝΤΩΝ», ότι όσα αναφέρονται στην υποτιθέμενη ευχαριστήρια «επιστολή» είναι FAKE (ψευδείς) και κατασκευασμένες NEWS (ειδήσεις).

ΕΝΩ στην πρεμούρα σας να δικαιολογήσετε αυτή την καταδικαστέα από όλους συμπεριφορά των ΕΛΕΓΚΤΩΝ σας, αναφέρετε στην επιστολή και το τραγελαφικό για όλους εμάς που γνωρίζουμε, ότι δηλαδή το καφενεδάκι αυτό εξυπηρετούσε… πάνω από ΕΚΑΤΟ (100) πελάτες ημερησίως!

ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος, τίποτε άλλο. ΕΙΣΑΣΤΕ ψεύτες και αισχροί προβοκάτορες ΜΗ ΟΡΡΩΔΩΝΤΑΣ ΠΡΟ ΟΥΔΕΝΟΣ!

ΤΟ μόνο που σας «σώζει» είναι να ανακαλέσετε ΟΛΑ αυτά τα πρόστιμα που αποτελούν ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ για τους μικρό – επαγγελματίες αυτών των ΗΜΙ-ΘΑΝΩΝ χωριών μας, να ζητήσετε συγνώμη δημοσίως και να αλλάξετε πολιτική ΡΟΤΑ, κυρίως στο ευαίσθητο για ευνόητους λόγους και για όλους μας σχεδόν Υπουργείο, του οποίου προϊστασθε πολιτικά κ. Βρούτση.

ΑΠΟΡΙΑΣ άξιον βεβαίως είναι η μέχρι σήμερα… ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ για το ζήτημα του τοπικού κυβερνητικού ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ, επειδή αυτός γνωρίζει και που είναι η Ραβενή και πόσος κόσμος την κατοικεί και πόσους εξυπηρετεί το καφενεδάκι αυτό, γιατί ΣΙΩΠΑ επιμελώς; ΦΟΒΑΤΑΙ να διαφοροποιηθεί και να συγκρουστεί με την κυβέρνηση του, τηρώντας ΑΙΔΗΜΟΝΑ ΣΙΓΗ; ΤΟΤΕ γιατί τον εκλέξαμε βουλευτή; ΓΙΑ να απολαμβάνει μόνο το προνόμια από τη θέση αυτή;

 

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΗΣ, ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ

 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το καφενείο στο χωριό Ραβενή στη Θεσπρωτία, όπου πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΦΚΑ έκανε έλεγχο και επέβαλε πρόστιμο 21.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του για ανασφάλιστη εργασία.

Χθες ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ζητούσε την επιείκεια του Υπουργού Εργασίας αφού, όπως υποστήριξε, όσοι εργάζονταν στο μαγαζί την ώρα που πήγε το κλιμάκιο ήταν συγγενείς του.

Συγκεκριμένα η σύζυγος και η πεθερά του αδελφού του.Ωστόσο, το απόγευμα της Πέμπτης, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως στο συγκεκριμένο κατάστημα οι ελεγκτές πήγαν ύστερα από καταγγελία γονέων της περιοχής των οποίων τα παιδιά δούλευαν εκεί ανασφάλιστα.

Στην ενημέρωση τονίζονται τα εξής: «Σχετικά με το θέμα του πρόστιμο σε καφέ εστιατόριο σε χωριό στην Θεσπρωτίας, τονίζεται ότι οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ πραγματοποίησαν έλεγχο στην περιοχή μετά από καταγγελίες γονέων ότι οι μαγαζάτορες της περιοχής δεν ασφαλίζουν τα παιδιά τους.

Οι ελεγκτές ερεύνησαν τις καταγγελίες και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε κανέναν δηλωμένο εργαζόμενο ενώ έπρεπε να εξυπηρετήσει πάνω από 100 πελάτες την ημέρα του ελέγχου.

Οι γονείς μετά τον έλεγχο έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον ΕΦΚΑ Ηπείρου και στο Υπ Εργασίας καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα και πλέον οι μαγαζάτορες ασφαλίζουν τα παιδιά τους καθώς φοβούνται το τσουχτερό πρόστιμο».

Η επιστολή των οικογενειών που ευχαριστούν τον ΕΦΚΑ Ηπείρου και το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ ένα κόσμημα στο υπουργείο σας είναι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ηπείρου Κέρκυρας και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Θα σταθούμε σε έλεγχο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας όπου τα παιδιά μας ανασφάλιστοι μετά από καταγγελία μας αμέσως ανταποκρίθηκαν, διενέργησαν έλεχγο και τους βρήκαν ανασφάλιστους. Έτσι αναγκάστηκαν να τους ασφαλίσουν. Σας ευχαριστούμε. Οι γονείς των παιδιών».

 

ΣΤΟ… ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΗΣ!!

Το καφενείο στο χωριό Ραβενή των Φιλιατών, μετά το βαρύ πρόστιμο από τον ΕΦΚΑ, τείνει να γίνει το πιο…. διάσημο της Ελλάδας.

Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα καταφέρει να συνεχίσει την λειτουργία του!

Το  συγκεκριμένο καφενείο είχε την… τιμητική του και στη συνάντηση των Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε των δυσκολιών που υπάρχουν αν κάποιος θελήσει να επιβιώσει σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Ελλάδας.

Δεν είναι άλλωστε το μοναδικό που ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλη την χώρα και όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξαντλούν την αυστηρότητά τους στα… καφενεία τότε τα χωριά κινδυνεύουν με πλήρη ερήμωση.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το καφενείο στο χωριό Ραβενή στη Θεσπρωτία, όπου πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΦΚΑ έκανε έλεγχο και επέβαλε πρόστιμο 21.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του για ανασφάλιστη εργασία. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ζήτησε την επιείκεια του Υπουργού Εργασίας αφού, όπως υποστήριξε, όσοι εργάζονταν στο μαγαζί την ώρα που πήγε το κλιμάκιο ήταν συγγενείς του. Συγκεκριμένα η σύζυγος και η πεθερά του αδελφού του.Ωστόσο, το απόγευμα της Πέμπτης, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως στο συγκεκριμένο κατάστημα οι ελεγκτές πήγαν ύστερα από καταγγελία γονέων της περιοχής των οποίων τα παιδιά δούλευαν εκεί ανασφάλιστα. Στην ενημέρωση τονίζονται τα εξής: «Σχετικά με το θέμα του πρόστιμο σε καφέ εστιατόριο σε χωριό στην Θεσπρωτίας, τονίζεται ότι οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ πραγματοποίησαν έλεγχο στην περιοχή μετά από καταγγελίες γονέων ότι οι μαγαζάτορες της περιοχής δεν ασφαλίζουν τα παιδιά τους. Οι ελεγκτές ερεύνησαν τις καταγγελίες και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε κανέναν δηλωμένο εργαζόμενο ενώ έπρεπε να εξυπηρετήσει πάνω από 100 πελάτες την ημέρα του ελέγχου. Οι γονείς μετά τον έλεγχο έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον ΕΦΚΑ Ηπείρου και στο Υπ Εργασίας καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα και πλέον οι μαγαζάτορες ασφαλίζουν τα παιδιά τους καθώς φοβούνται το τσουχτερό πρόστιμο».

Η επιστολή των οικογενειών που ευχαριστούν τον ΕΦΚΑ Ηπείρου και το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει: «Κύριε Υπουργέ ένα κόσμημα στο υπουργείο σας είναι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ηπείρου Κέρκυρας και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Θα σταθούμε σε έλεγχο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας όπου τα παιδιά μας ανασφάλιστοι μετά από καταγγελία μας αμέσως ανταποκρίθηκαν, διενέργησαν έλεχγο και τους βρήκαν ανασφάλιστους. Έτσι αναγκάστηκαν να τους ασφαλίσουν. Σας ευχαριστούμε. Οι γονείς των παιδιών».

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια