ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - ΕΚΡΗΞΕΙΣ-ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΣΕ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΛΑΔΙΑ Η ΑΙΤΙΑ - ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ

ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - ΕΚΡΗΞΕΙΣ-ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΣΕ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΛΑΔΙΑ Η ΑΙΤΙΑ - ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ.

ΙΣΧΥΡΕΣ, επαναλαμβανόμενες εκρήξεις, δόνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 24 Αυγούστου και περί ώραν 18:30 περ., κυρίως την περιοχή πέριξ του κόμβου του τέλους της οδού Κύπρου στην Ηγουμενίτσα, γενόμενες αισθητές και σε άλλες κυρίως εγγύς αυτής περιοχές.

Ο επαναλαμβανόμενος εκκωφαντικός θόρυβος, είχε ως συνέπεια εκτός των άλλων και την επίσης επαναλαμβανόμενη διακοπή ρεύματος στις περιοχές αυτές.

ΤΙ είχε συμβεί; ΕΝΤΟΣ του χώρου της ΕΣΤΙΑΣ, του πρώην Ε.Ι.Ν., κλαδιά από δέντρα «ΚΑΛΥΠΤΑΝ» τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος από εκεί και την διοχέτευση του σε διάφορες συνοικίες της πόλης.

ΑΠΟ την κάλυψη αυτή και με τη ζέστη που επικρατούσε την ημέρα και τις ώρες εκείνες, προκλήθηκε πυρκαγιά.

Η οποία και τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, μετά την επίσης άμεση κινητοποίηση της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, της οποίας πυροσβεστικό όχημα και κλιμάκιο πυροσβεστών με επικεφαλής τον Διοικητή αυτής κ. Γκιόκα, έφτασαν στο χώρο σε χρόνο ΜΗΔΕΝ, λόγω και της άμεσης σχεδόν γειτνίασης με αυτόν. ΘΑ μπορούσε όμως αυτή, η πυρκαγιά δηλαδή, κυρίως αν είχε εκδηλωθεί σε άλλο σημείο της πόλης αλλά και σε οποιοδήποτε του Νομού, απομακρυσμένο από αυτή, να είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, να είχε «μεταδοθεί» και σε όμορες περιοχές, πολλώ δε μάλλον σε θαμνώδεις, δασώδεις, αλλά και σε σπίτια ακόμη, ευρισκόμενα σε απόσταση αναπνοής.

ΗΤΑΝ επίσης πιθανό, το ενδεχόμενο από αυτές τις ΕΚΡΗΞΕΙΣπυρκαγιές, να θρηνήσουμε ακόμη και ανθρώπινα θύματα; ΑΣΦΑΛΩΣ και ήταν.

ΤΕΛΙΚΑ, τέλος καλό, όλα καλά… αλλά! ΕΧΕΙ η τοπική ΔΕΗ ευθύνη γι’ αυτό; ΤΗΣ οποίας οφείλουμε βεβαίως να αναγνωρίσουμε την ετοιμότητα αφού κλιμάκιο τεχνικών της, έφτασε επίσης σε ελάχιστα λεπτά στο χώρο της έκρηξης  και επελήφθη προκειμένου να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατό η βλάβη και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διακοπείσα παροχή ρεύματος σε μεγάλο αριθμό σπιτιών συμπολιτών.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ κοινό μυστικό όμως, πως υπάρχει πλήθος σημείων σε όλη την περιοχή, με ΚΛΑΔΙΑ ΔΕΝΔΡΩΝ να έχουν επικαθήσει πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια και να ελλοχεύει μονίμως ο κίνδυνος πρόκλησης έκρηξης ή πυρκαγιάς αναλόγως, από αυτά.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι η ΔΕΗ έχει ενημερωθεί κατ’ επανάληψη και διαχρονικά από την πυροσβεστική για το πρόβλημα αυτό.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ επίσης, ότι ο προϊστάμενος της αλλά και η πλειοψηφία των στελεχών της τοπικά, δίνουν καθημερινά δείγματα υπεύθυνης συμπεριφοράς, επεμβαίνοντας άμεσα όταν και όπου χρειαστεί και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε αυτό.

ΤΟ μείζον όμως πρόβλημα με ΚΛΑΔΙΑ δένδρων επάνω σε καλώδια της, πρέπει, έπρεπε ήδη να είχε επιλυθεί. ΚΑΙ αν η Τοπική Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει αρμοδιότητα ή πόρους για να το κάνει, υποθέτουμε έχει απευθυνθεί αρμοδίως σε προϊστάμενά της κλιμάκια.

ΑΝ αυτά αδιαφορούν, αν δάση μας αλλά και οικήματα εντός αστικών ιστών και κυρίως αν άνθρωποι κινδυνεύσουν από την αδιαφορία αυτή, τότε ο προϊστάμενός της ας δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα από τα οποία θα προκύπτουν, σε ποιές ενέργειες έχει προβεί και τον… «έγραψαν» οι παραπάνω.

ΓΙΑ να γνωρίζουν και οι συμπολίτες και οι Τοπικοί Αιρετοί άρχοντες οι οποίοι έχουν και αυτοί ευθύνη και να ενεργήσουν αναλόγως. ΔΗΛΑΔΗ ως ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ και όχι ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια