ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΡΟΡΑΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ «ΑΕΡΑ» ΜΕ «ΔΙΚΟΥΣ» ΜΑΣ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ - ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΡΟΡΑΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ «ΑΕΡΑ» ΜΕ «ΔΙΚΟΥΣ» ΜΑΣ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ - ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;.

ΜΕ πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ» στο παρελθόν, θίγαμε το μείζον ζήτημα της χορήγησης πακτωλού δανείων από Τράπεζες της περιοχής σε συμπολίτες πριν την κρίση. ΔΑΝΕΙΑ χορηγηθέντα τα περισσότερα από αυτά ακόμη και μετά από… φορτικές πιέσεις των τότε Διευθυντικών Στελεχών Τοπικών Τραπεζών, σε συμπολίτες ανεξαρτήτως επαγγέλματος, οικονομικής επιφάνειας, κατοχής ή μη περιουσιακών στοιχείων γενικώς. ΔΑΝΕΙΑ ουσιαστικά… «αέρας» αφού πολλοί αν όχι οι περισσότεροι από τους δανειολήπτες – συμπολίτες, δεν πληρούσαν ούτε καν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη χορήγηση τους. ΜΕ αποτέλεσμα όπως αναφέραμε στο τότε σχετικό δημοσίευμα μας, να υπάρχουν ακόμη και σήμερα δάνεια σε δανειολήπτες που αδυνατούν χρόνια τώρα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις Τράπεζες. ΚΑΙ αυτές να τα διεκδικούν από αυτούς, αλλά ως γνωστόν «ουκ αν έχεις τι λάβοις παρά του μη έχοντος».

ΔΗΛΑΔΗ επί της ουσίας αυτά τα δάνεια  για τα οποία κατ’ εμάς δεν ευθύνονται πρωτίστως και κυρίως οι δανειολήπτες αλλά αυτοί, τα Τοπικά Τραπεζικά Διευθυντικά Στελέχη δηλαδή που τους πίεζαν νυχθημερόν να τα δεχθούν, είναι πλέον παραγεγραμμένα. ΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ εν κατακλείδι όλους εμάς τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες και επίσης συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι «κόψαμε το λαιμό μας» για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας προς τις Τράπεζες. ΟΙ οποίες υπενθυμίζουμε, ανακεφαλαιοποιήθηκαν και μάλιστα δύο φορές με δικά μας χρήματα…

ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΑΝ στο τότε δημοσίευμα μας, αν γι΄ αυτά τα Τοπικά Τραπεζικά Διευθυντικά Στελέχη υπήρχαν ευθύνες όχι μόνο υπηρεσιακές αλλά και ποινικές. ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΑΝ αν πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, να επιληφθεί ανάλογων κραυγαλέων περιπτώσεων χορήγησης δανείων… «αέρα», με μηδενικές σχεδόν εγγυήσεις. ΑΠΑΝΤΗΣΗ τότε δεν πήραμε.

ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ όμως σήμερα… εμμέσως, το τότε δημοσίως διατυπούμενο ερώτημα μας που αφορούσε Τοπικά Τραπεζικά Διευθυντικά Στελέχη, μετά την δημοσιοποίηση της άσκησης ποινικής δίωξης από την ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη σε βάρος αρμόδιων Τραπεζικών Στελεχών των Αθηνών κατ΄ αρχάς, με την κατηγορία της χορήγησης δανείων χωρίς της απαραίτητες εξασφαλίσεις για τα συμφέροντα των Τραπεζών των οποίων προΐσταντο, καθώς και για τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό, την περίοδο κατά την οποία ίσχυαν τα capital control. ΝΑ σημειωθεί ότι μεταξύ των σαράντα (40) προς το παρόν και έπεται συνέχεια Τραπεζικών Στελεχών που διώκονται, περιλαμβάνεται και το όνομα του πρώην ισχυρού άνδρα Διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς για τα αδικήματα της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε αυτή και συνέργεια, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Μιχάλη Σάλλα.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ μετά την εξέλιξη αυτή εν Αθήναις, για μια ακόμη φορά στον κ. Εισαγγελέα Θεσπρωτίας και τον καλούμε να επιληφθεί ανάλογων υποθέσεων του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος αφορουσών την περιοχή. ΚΑΙ σε ενδεχόμενο μη αρμοδιότητας του, να καλέσει την αρμόδια Εισαγγελία διαφθοράς Αθηνών να το κάνει.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ανάλογη έρευνα και προκαταρτική εξέταση, θα «ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ» και για Τοπικά, Διευθυντικά, Τραπεζικά Στελέχη. ΘΑ προκύψουν από αυτή κραυγαλέες περιπτώσεις χορήγησης και ΕΔΩ  δανείων «αέρα». ΚΑΙ σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε όπως και το σύνολο των συμπολιτών υποθέτουμε, ότι αυτοί που ευθύνονται, αυτοί που παρανόμησαν, αυτοί που δεν σεβάστηκαν δημόσιο, δηλαδή δικό μας, των πολιτών χρήμα και ορισμένοι από αυτούς ενδεχομένως και να πλούτισαν με αθέμιτα μέσα, ήλθε η ώρα να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ διαφθοράς κ. Τουλουπάκη «άνοιξε» και έδειξε το δρόμο. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ και ευελπιστούμε να τον ακολουθήσουν και οι «δικοί» μας Εισαγγελείς…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια