ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ τ. Ε.Ι.Ν ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ - ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ-ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ;

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ τ. Ε.Ι.Ν ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ - ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ-ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ;.

ΜΟΝΟ ως ΘΕΤΙΚΗ βεβαίως, θα μπορούσε να αποτιμηθεί και χαρακτηριστεί η διασφάλιση από το Υπουργείο Εσωτερικών με ενέργειες προφανώς της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας και του τοπικού Κυβερνητικού Βουλευτή και εκ νέου υποψήφιου ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ βοηθούντος, ποσού 3.100.000€ για την «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ-ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Ε.Ι.Ν ΣΕ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ υπενθυμίζουμε, για το πρώην ίδρυμα, την «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» Ηγουμενίτσας, που φιλοξενούσε δεκαετίες πριν, όταν ήταν σε πλήρη λειτουργία, προσφέροντας στέγη, τροφή και βοήθεια για μελέτη, σε μαθητές χωριών της περιοχής.

ΑΥΤΟ το κτίριο, τα τελευταία χρόνια, έχει περάσει από… «σαράντα κύματα», όσον αφορά την ουσιαστική αξιοποίηση του.

ΚΑΙ έρχεται σήμερα η Δημοτική Αρχή με την διασφάλιση του προσφερομένου ποσού από το Υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώνει την ανακαίνιση και κατασκευή εκ βάθρων ουσιαστικά του κτιρίου αυτού, σε ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, απολύτως απαραίτητου για την πόλη.

ΝΑ απονείμουμε λοιπόν τα εύσημα και δημοσίως για την θετική αυτή έκβαση και στη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας  και στον Βουλευτή Μάριο Κάτση. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ όμως απευθυνόμενοι γι’ αυτό στη Δημοτική Αρχή, αν τελικά η ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ του κτιρίου είναι αυτή που οι προδιαγραφές κατασκευής του προβλέπουν.

ΓΙΑΤΙ αν θυμόμαστε καλά, στο παρελθόν και ειδικότερα επί Δημαρχίας ΚΑΤΣΙΝΟΥ, υπήρχαν και τότε σχέδια αξιοποίησης του. ΤΑ οποία όμως ναυάγησαν, γιατί προηγήθηκε όπως προβλεπόταν έλεγχος στατικής επάρκειας του κτιρίου από κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο και απεφάνθη ότι το κτίριο αυτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές ασφάλειας για περαιτέρω αξιοποίηση του και στέγαση υπηρεσιών.

ΤΕΛΙΚΑ η αυτοψία αυτή των ειδικών ήταν… λανθασμένη διάγνωση ή δεν ελήφθη υπ’ όψη σήμερα, αφού «ΠΡΟΧΩΡΑ» πλέον η αξιοποίηση του κτιρίου;

ΕΚΤΟΣ αν στο διατιθέμενο ομολογουμένως όχι ευκαταφρόνητο ποσό, προβλέπεται και σχετική πίστωση για να ενισχυθεί και αποκατασταθεί η στατικότητα του κτιρίου. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ απλώς…

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ επίσης, με αφορμή τη διάθεση του ποσού αυτού για την αξιοποίηση του κτιρίου του τ. Ε.Ι.Ν, τι θα γίνει, αν… γίνει τελικά με το «έτοιμο»(;) σε… ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ, ΚΤΙΡΙΟ το προοριζόμενο για ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, των φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. ΕΝΑ κτίριο που έφτασε σχεδόν στα «τελειώματα» για να σταματήσουν… σε αυτά, οι εργασίες ολοκλήρωσης του, μετά από έλεγχο των εργασιών τότε, από αρμόδιο εξ Αθηνών κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών. ΚΑΙ τότε, στα «ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ» δηλαδή, διαπιστώθηκε ότι το υπέδαφος όπου ΧΤΙΖΟΤΑΝ το κτίριο ήταν σαθρό και γενικώς δεν διασφαλιζόταν η ασφάλεια των προοριζόμενων να διαμένουν σε αυτό Φοιτητών.

ΜΕ αφορμή λοιπόν την ανακαίνιση του πρώην κτιρίου του τ. Ε.Ι.Ν, θέτουμε επί τάπητος δημοσιοποιώντας για μια ακόμη φορά, ήδη το κάναμε με εκτενές ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ δημοσίευμα μας, από την 10η Οκτωβρίου 2011, δηλαδή οκτώ (8) περ. χρόνια πριν, το ζήτημα των ΝΤΟΥΒΑΡΙΩΝ-ΚΟΥΦΑΡΙΩΝ που προοριζόταν για κτίριο Φοιτητικής Εστίας στην Ηγουμενίτσα. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ για μια ακόμη φορά ότι διετέθησαν- «ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ» γι’ αυτό περ. ΤΡΙΑ (3) εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να απολογηθεί, να αναλάβει, να του καταλογιστούν ευθύνες. ΕΜΕΙΣ επαναφέρουμε το ζήτημα στη δημοσιότητα χωρίς βεβαίως να τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι θα… «ιδρώσει το αυτί κανενός». ΤΟ κάνουμε, απλώς και μόνο έτσι… «για την Ελλάδα ρε γαμώτο»!

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια