κ.κ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΛ.ΑΣ - ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ

κ.κ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΛ.ΑΣ - ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ.

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ με σχετικό παρακείμενο δημοσίευμα στο δρόμο «ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ» Ηγουμενίτσας – «Δρεπάνου», τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτός για οχήματα και δίκυκλα λόγω της τριτοκοσμικής κατασκευής και επικινδυνότητάς του, με αφορμή το πρόσφατο αλλά όχι τελευταίο δυστυχώς… δυστύχημα.

ΟΤΑΝ ένας ακόμη νέος άνθρωπος μόλις είκοσι επτά (27) ετών έχασε τη ζωή του αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με την μοτοσυκλέτα του. ΠΕΡΑΝ του δρόμου όμως, όχι μόνο αυτού αλλά και οποιουδήποτε άλλου στην περιοχή με ανάλογες κακοτεχνίες και επικινδυνότητα, καθοριστικό, σημαντικό, ΣΩΤΗΡΙΟ χωρίς υπερβολή αναδεικνύεται σε πολλά ατυχήματα με ΔΙΚΥΚΛΑ το αν φορά ΚΡΑΝΟΣ ο δικυκλιστής. ΓΙΑ το οποίο (κράνος) μάλιστα όπως και για τη χρήση κινητού εν κινήσει του οχήματος ή του δικύκλου και το να φορούν ζώνες οι οδηγοί, ψηφίστηκε εσχάτως, σχετικός ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΣ νόμος. Ο οποίος προβλέπει για τις προαναγραφόμενες παραβάσεις, ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

ΜΕ στόχο και σκοπό του νομοθέτη, να περιορίσει ει δυνατόν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα τροχαία δυστυχήματα. ΠΡΑΓΜΑΤΙ οι έλεγχοι από την Τροχαία, (Αστυνομίας και Λιμενικού) εν προκειμένω για την δική μας περιοχή, ήταν αρχικά συχνοί και εντατικοί μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, για να… αδρανοποιηθούν δυστυχώς και αυτοί στη συνέχεια, όπως ισχύει όταν πρόκειται για την εφαρμογή οποιουδήποτε νόμου. ΚΑΙ να επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά το γνωστό ότι «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ (1) ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ (ΝΟΜΩΝ)»!

ΚΑΘΗΣΑΜΕ προσφάτως σε κεντρικό ΚΑΦΕ στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας κ.κ. υπεύθυνοι της Τροχαίας της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου και κάναμε ένα άτυπο… ΓΚΑΛΟΠ! ΣΕ διάστημα σαράντα (40) λεπτών μέχρι να πιούμε τον καφέ μας, μετρήσαμε ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ (128) δίκυκλα μικρού και μεγαλύτερου κυβισμού που πέρασαν μπροστά μας. ΑΠΟ αυτά, μόνο οι σαράντα τέσσερις (44) οδηγοί και συνεπιβάτες φορούσαν κράνος. ΟΙ υπόλοιποι; Ο Θεός βοηθός αν συμβεί τίποτε! ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ γιατί έχουν ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ οι έλεγχοι αυτοί και μάλιστα τώρα που είναι η πλέον ενδεδειγμένη και επιβαλλόμενη περίοδος για να γίνουν.

ΣΑΣ καλούμε λοιπόν να πραγματοποιείτε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ και σε διάφορα σημεία ει δυνατόν ελέγχους, επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα όσο «τσουχτερά»  και αν είναι αυτά, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ενδοιασμό. ΓΙΑΤΙ έτσι και τον νόμο που είσαστε υποχρεωμένοι, θα εφαρμόζετε, τον οποίο βεβαίως δεν ψηφίσατε εσείς και στο να σωθούν, ανθρώπινες ζωές θα συμβάλλετε. ΚΑΙ για να προκάμουμε μερικούς, επειδή και εμείς προσωπικά ενίοτε παραβιάζουμε τον νόμο, να ΕΛΕΓΧΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ και να μας επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα τα οποία δηλώνουμε δημοσίως πως και αγόγγυστα θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ και ΜΠΡΑΒΟ επίσης δημόσια θα σας πούμε. ΑΝΤΕ να δούμε, τι θα δούμε…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια