ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΔΡΕΠΑΝΟΣ: ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΔΡΟΜΟΣ “ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ” - ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΔΡΕΠΑΝΟΣ: ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΔΡΟΜΟΣ “ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ” - ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

ΕΧΟΥΜΕ αναφερθεί κατ’ επανάληψη κυρίως κάθε χρόνο τέτοια εποχή που αρχίζει η τουριστική περίοδος, στον δρόμο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τις παραλίες «ΔΡΕΠΑΝΟΥ – «ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙΟΥ» και αντιστρόφως. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ κάθε φορά, πως ο δρόμος αυτός είναι… «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ»!

ΕΙΝΑΙ δρόμος «ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ», υπενθυμίζοντας συγχρόνως πόσοι συμπολίτες αλλά και επισκέπτεςτουρίστες κυρίως νέοι άνθρωποι, έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν μείνει ΑΝΑΠΗΡΟΙ, καθηλωμένοι για ολόκληρη τη ζωή τους σε ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ, σε δυστύχημα, με δίκυκλο αλλά και αυτοκίνητο που συνέβη στον δρόμο αυτό.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο κυρίως και γενικώς όποιον θεωρεί εαυτόν αρμόδιο χρόνια τώρα, να ασχοληθεί και να επιληφθεί αυτού του μείζονος κατά την άποψή μας προβλήματος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

ΝΑ θέσουν ως έργο ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, τη νέα χάραξη και κατασκευή του ή έστω να επέμβουν στον υφιστάμενο, ουσιαστικά όμως, με διανοίξεις επικίνδυνων στροφών, τοποθέτηση ΣΤΗΘΑΙΩΝ και γενικώς ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ υψίστης ασφαλείας, για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ μέχρι σήμερα αρμόδιος δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα αυτό. ΚΑΝΕΙΣ και ειλικρινά απορούμε, γιατί δεν έτρεξε να βρει κονδύλια ή τρόπους ένταξης χρηματοδότησης του έργου σε πλείστα όσα προγράμματα που  «ΤΡΕΧΟΥΝ» και παραμένουν ΑΝΕΝΕΡΓΑ και ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ δυστυχώς.

ΕΙΝΑΙ αδιανόητο το 2019 ο δρόμος αυτός που ΧΑΡΑΧΤΗΚΕ την δεκαετία του 60, τότε που στην Ηγουμενίτσα κυκλοφορούσαν… δέκα (10) Ι.Χ. αυτοκίνητα και πέντε (5) ΤΑΧΙ, να παραμένει ίδιος μέχρι σήμερα. ΜΕ τις παραλίες «ΔΡΕΠΑΝΟΥ» και «ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙΟΥ» να δέχονται δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών λουόμενων, ντόπιων και ξένων. ΚΑΙ να θρηνούμε κάθε χρόνο θύματα. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ πραγματικά.

ΑΦΟΡΜΗ για να «επανέλθουμε» για μια ακόμη φορά ΚΑΛΩΝΤΑΣ κάθε τοπικό αρμόδιο φορέα Αιρετό ή μη να ασχοληθεί ή από κοινού να ασχοληθούν με τον δρόμο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΔΡΕΠΑΝΟΣ, είναι το τραγικό γεγονός της απώλειας ΜΙΑΣ (1) ακόμη ανθρώπινης ζωής που έπεσε θύμα στον «ΜΟΛΩΧ» της ασφάλτου. ΚΑΙ ειδικότερα του ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑΧΡΟΝΟΥ μοτοσικλετιστή, που συμμετείχε στην πραγματοποιηθείσα το προηγούμενο ΤΡΙΗΜΕΡΟ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στην ετήσια πανελλαδική συνάντηση μοτοσικλετιστών στην Ηγουμενίτσα.

ΕΠΙ τέλους, πόσα ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ πρέπει να μετρήσουμε ακόμη για να ευαισθητοποιηθούν αυτοί που πρέπει; ΝΑ συνειδητοποιήσουν ότι ο δρόμος αυτός πλέον δέχεται κάθε Καλοκαίρι τεράστιο φόρτο διακινούμενων οχημάτων και δικύκλων; ΚΑΙ πως δεν είναι δυνατό να παραμείνει ίδιος όπως τον έκανε η  ΧΟΥΝΤΑ την δεκαετία του 60; ΕΠΙ τέλους, ΕΛΕΟΣ

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια