ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ... “SALTO MORTALE” - ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ;

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ... “SALTO MORTALE” - ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ;.

ΤΗΝ θεωρούμε, θεωρείται κυρίως στους θερινούς μήνες ως «ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ» χωρίς υπερβολή.

ΚΑΙ ειλικρινά απορούμε γιατί μέχρι σήμερα καμία Δημοτική Αρχή δεν απασχόλησε το ζήτημα αυτό αλλά και την Τροχαία Υπηρεσία αν και εξ’ όσων γνωρίζουμε, την ευθύνη ελέγχου του οδικού δικτύου στο εν λόγω σημείο και στη συνέχεια μέχρι το «ΔΡΕΠΑΝΟ» έχει το Λιμεναρχείο.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για διασταύρωση(;) όχι ακριβώς, σε κάθε περίπτωση για ένα… «σύμπλεγμα» δρόμων που συναντώνται και στους οποίους η κίνηση οχημάτων, είπαμε κυρίως τους θερινούς μήνες είναι μεγάλη. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ τα ερχόμενα από το «ΔΡΕΠΑΝΟ» οχήματα και προτιθέμενοι να στρίψουν αριστερά συνεχίζοντας προς Ν. Σελεύκεια οι οδηγοί τους, κάθε φορά σχεδόν κάνουν… SALTO MORTALE για να διαβούν αναίμακτα.

ΤΟ γεγονός ότι μέχρις σήμερα δεν είχαμε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, δεν θρηνήσαμε θύματα, το αποδίδουμε αποκλειστικά και μόνο σε συγκυρίες και στην… εξ ύψους βοήθεια.

ΕΠΕΙΔΗ όμως εκτιμούμε πως νομοτελειακά κάποτε αυτό θα συμβεί, αναρωτιόμαστε γιατί δεν επιλαμβάνονται συνεργαζόμενες οι τοπικές αρμόδιες αρχές, προκειμένου να τοποθετηθούν στη διασταύρωση αυτή  φωτεινοί σηματοδότες ή να αλλάξει η ροή κυκλοφορίας των οχημάτων με ανάλογες μονοδρομήσεις και υποχρεωτικές κατευθύνσεις αυτών με την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων.

ΓΙΑ να επιλυθεί οριστικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα και να μη θρηνήσουμε θύματα. ΤΟ κόστος εγκατάστασης αυτών, είναι άραγε τόσο απαγορευτικό που δεν τους τοποθετούν ή θεωρούν πως αυτή, η διασταύρωση «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ» δεν συνιστά κινδύνους για οδηγούς και πεζούς; ΑΣ αποφανθούν.

ΑΝ όμως, ο μη γένοιτο, θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές στη διασταύρωση αυτή, τότε κάποιοι θα ευθύνονται γι’ αυτό, κάποιοι ενδεχομένως κληθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. ΤΟ ουσιώδες όμως είναι να μη φτάσουμε εκεί. ΝΑ προλάβουμε…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια