ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ - ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ...

ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ - ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ....

ΛΙΓΑ χρόνια πριν λειτουργούσε στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας ένα από τα πλέον αξιόλογα γι’ αυτό ένεκα της περιοχής με ανεπτυγμένες δεκάδες μονάδες Ιχθυοκαλλιεργειών, το τμήμα ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ-ΑΛΙΕΙΑΣ, από σύστασεώς του.

ΚΑΙ επρόκειτο πράγματι για μια από τις καλύτερες επιλογές τμημάτων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αναπτύσσοντας δυναμική και προοπτικές γι’ αυτό, στο «δικό» μας ΤΕΙ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ άρχισε να υλοποιεί το περίφημο σχέδιο… μεταρρύθμισης(;) στην Γ΄/ΒΑΘΜΙΑ εκπαίδευση «ΑΘΗΝΑ», αυτό προέβλεπε την κατάργηση ποιού; ΑΝ είναι δυνατό, του σημαντικότερου για τη δική μας περιοχή τμήματος ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ-ΑΛΙΕΙΑΣ. ΚΑΙ για να κυριολεκτούμε, όχι ακριβώς την κατάργηση του, αλλά την «μεταφορά» του από εδώ, πού; ΣΤΑ ΤΕΙ Μεσολογγίου, χωρίς όχι μόνο να συντρέχει κάποιος λόγος για να γίνει αυτό, το αντίθετο μάλιστα όπως προαναφέρουμε.

ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ όμως ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία, έναν από τους μεγαλύτερους νομούς και κατ’ επέκταση με τους περισσότερους Βουλευτές, συνεπώς με δυνατότητα άσκησης μεγαλύτερης πολιτικής πίεσης στις εκάστοτε κυβερνήσεις διαχρονικά, μεταξύ αυτών και σε εκείνη της Ν.Δ τότε. ΓΙΑ να επικρατήσει η άποψη των βουλευτών αυτού και να «φύγει» το τμήμα από εδώ, χωρίς να ακουστεί… ΚΙΧ από κανένα! ΚΑΙ ενώ αναμέναμε να λειτουργήσει εδώ και νέο τμήμα, αυτό της ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ όπως είχε εξαγγελθεί που  απαιτούσε υψηλή βαθμολογία εισαγωγής, επιλεγόμενου από μεγάλο αριθμό υποψήφιων, τελικά αυτό έμεινε ως υπόσχεση κενή περιεχομένου στα χαρτιά και το ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ «έφυγε».

ΚΑΙ όχι μόνο «έφυγε», αλλά άφησε πίσω του… «συντρίμμια»! ΑΦΟΥ οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις πρακτικής εκπαίδευσης των φοιτητών αυτού, παραμένουν «ΚΟΥΦΑΡΙΑ» εδώ, μέχρι και σήμερα, όπως διαπιστώνεται από τις δημοσιευόμενες ΦΩΤΟ. ΜΗ δυνάμενες προφανώς να μεταφερθούν, άχρηστες πλέον για το δικό μας ΤΕΙ, με αυτό του Μεσολογγίου να έχει κατασκευάσει υποθέτουμε καινούργιες.

ΣΚΑΣΕ λοιπόν και… πλήρωνε, φορολογούμενε ληστρικά πολίτη – συμπολίτη, γιατί εσύ, εμείς όλοι πληρώνουμε και τα… γα@@@κα αυτά!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ας τα απομακρύνουν από εκεί, μεταφέροντας τα στο χώρο απορριμμάτων αφού πλέον είναι ακατάλληλα για οποιαδήποτε χρήση, οι εδώ υπεύθυνοι του ΤΕΙ. ΚΑΙ για λόγους αισθητικής και για να μη μας τα θυμίζουν και προκαλούν και για λογούς οικολογικούς-περιβαλλοντικούς…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια