ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ;

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ;.

ΕΧΕΙ κατατεθεί προς ψήφιση σχετικό νομοσχέδιο, ενδεχομένως σήμερα που δημοσιεύεται το κείμενο αυτό να έχει ήδη ψηφισθεί και να αποτελεί νόμο του Κράτους, που αφορά και ρυθμίζει τα της εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ να αναφέρουμε ότι προβλέπεται σε αυτό, πως «οι εγκαταστάσεις όλως των κεραιών, θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον!! ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ (300) μέτρα από την περίμετρο ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ εγκαταστάσεων Βρεφονηπιακών σταθμών, Σχολείων, Γηροκομείων, Νοσοκομείων» (το μεταφέρουμε στο χαρτί αυτολεξεί).

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ βεβαίως και άλλους περιοριστικούς όρους που πρέπει να ισχύουν για την εγκατάσταση και λειτουργία τους, εμείς όμως περιοριζόμαστε ενδεικτικά στην προαναφερόμενη διάταξη του νόμου, αφού αυτή φτάνει… και παρά φτάνει για να διαπιστώσουν οι Τοπικές Αρχές και ειδικότερα η καθ’ ύλην αρμόδια και υπεύθυνη για τη Δημόσια Υγεία των δημοτών της, κατοίκους της Ηγουμενίτσας Δημοτική Αρχή, αν οι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕΣ σήμερα κεραίες εντός της πόλης, πληρούν έστω την προϋπόθεση αυτή. ΓΙΑ να μη… κουράζεται όμως ή να επικαλείται έλλειψη προσωπικού και χρόνου για να προβεί σε ανάλογες διαπιστώσεις, να την ενημερώσουμε αν δεν γνωρίζει, ότι και οι ΤΡΕΙΣ (3) ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ μέσα στον αστικό ιστό της Ηγουμενίτσας, ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ την προϋπόθεση αυτή.

ΑΠΕΧΟΥΝ από ΣΧΟΛΕΙΑ και ορισμένους ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ακόμη και… είκοσι (20) περ. μέτρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία νηπίων, μαθητών, καθηγητών και βεβαίως των κατοίκων όλων των περιοχών αυτών.

ΤΟ ζήτημα βεβαίως με τις ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ μέσα στην πόλη, είναι παλιά και… πονεμένη ιστορία. ΚΑΙ μέχρι σήμερα ακόμη και εφαρμόζοντας τον ισχύοντα νόμο, ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ δεν «ακούμπησε» αυτό το ζήτημα. ΠΑΡΑ τα κατ’ επανάληψη δικά μας σχετικά δημοσιεύματα και κάποιες κινητοποιήσεις μαθητών κυρίως που είχαν γίνει στο απώτερο παρελθόν, έτσι… «για την τιμή των όπλων».

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν τη σημερινή Δημοτική Αρχή, με επί πλέον… πλέον «ΟΠΛΟ» στα χέρια της, τον νέο κατά πολύ αυστηρότερο νόμο, να κάνει το απολύτως αυτονόητο. ΝΑ εφαρμόσει αυτόν, τον νόμο δηλαδή, ελέγχοντας και διαπιστώνοντας αν και ποιές από τις λειτουργούσες εντός πόλης ΚΕΡΑΙΕΣ, πληρούν τις προϋποθέσεις, τους όρους και τους περιορισμούς που θέτει αυτός. ΘΑ το κάνει ή θα κάνει τον… «ΙΝΔΙΑΝΟ» και αυτή όπως οι προκάτοχοί της για μια ακόμη φορά, αναλογιζόμενη το όποιο πολιτικό κόστος εν όψει εκλογών; ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια