ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!.

Κατά 1.183 άτομα (σε σχέση με το 2016) μειώθηκε ο πληθυσμός της Ηπείρου το 2017.Συγκεκριμένα , σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα οποία "παραδοσιακά" δίνονται στη δημοσιότητα την τελευταία μέρα του έτους και αφορούν την προηγούμενη χρονιά, την 1η Ιανουαρίου του 2018 ο πληθυσμός της Ηπείρου ανερχόταν σε 334.337 άτομα έναντι 335.520 την 1η Ιανουαρίου του 2017. Τις μεγαλύτερες ...
"απώλειες" υπέστη η Π.Ε Άρτας στην οποία καταγράφηκαν 874 λιγότερα άτομα, ενώ σε μερικές δεκάδες υπολογίζεται ο "χαμένος" πληθυσμός για Πρέβεζα, Ιωάννινα και Θεσπρωτία.Συνολικά στην Ήπειρο κατοικεί μόλις το 3% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας ο οποίος επίσης χρόνο τον χρόνο παρουσιάζει συρρίκνωση. Το "αρνητικό" ισοζύγιο μεταξύ γεννήσεων και θανάτων αποτελεί τον υπ.αριθμ 1 παράγοντα για την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη η οποία τα χρόνια της κρίσης έγινε ακόμη περισσότερο αισθητή.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια