ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Νέοι/ες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας έδωσαν, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, εθελοντικά αίμα στην ενοριακή τράπεζα αίματος του ναού του αγίου Μηνά. Με μεγάλη προθυμία προσήλθαν και  η ομάδα του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από έμπειρο γιατρό και δύο άτομα νοσηλευτικού προσωπικού με χαρακτηριστικό το σαυναισθηματισμό τους, με εξαιρετική ευγένεια και προσοχή έκανε τις αιμοληψίες. Οι νέοι/ες της Κεστρίνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ενορίας, προκειμένου να συμβάλλουν, με τον τρόπο τους, στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και έδειξαν ότι δεν υπάρχει έλλειμμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα στο κήρυγμά του ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος) "έχουμε χρέος οι νέοι του σήμερα να γίνουν αιμοδότες του αύριο". Και πρόσθεσε: "Η δωρεά αίματος είναι πλέον καθιερωμένη καθημερινή ιατρική πρακτική, που, όμως, χρειάζεται τη μετάγγιση του ήθους της Εκκλησίας για να γνωρίσει το εύρος που της αρμόζει, να φανερώσει το μέγεθος που την χαρακτηρίζει και να δώσει τους καρπούς που μπορεί". Κατέληξε τονίζοντας ότι "η προσφορά αίματος δεν έχει μόνον τα χαρακτηριστικά μιας όποιας προσφοράς. Έχει το ιδίωμα ότι είναι σωματική. Δεν είναι προσφορά απ΄ αυτό που έχουμε, αλλά είναι εκχώρηση απ΄ αυτό που είμαστε. Και αυτό που δίνουμε δεν είναι άψυχο δώρο, είναι ζωή. Ούτε αυτό που παίρνουμε είναι μια συνήθης έκφραση ευγνωμοσύνης. Είναι κάτι που χωρίς κανείς να μας το δίνει εμείς το λαμβάνουμε. Είναι η χαρά της σχέσης, η αίσθηση της κοινωνίας, το βίωμα της ψυχοσωματικής περιχώρησης".

 

Παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν σε εκδρομή στη Λευκάδα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας

 

Παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν σε εκδρομή στη Λευκάδα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι μεγάλοι, δήλωσαν ευχαριστημένοι και από το προσκύνημα στην ιστορική Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας και από την περιήγηση του όμορφου νησιού, από το ένα άκρο του στο άλλο. Στη μονή της Φανερωμένης ο π. Σιλουανός, περιέγραψε την ιστορία του ιερού αυτού τόπου, αλλά και απηύθυνε πνευματικούς λόγους στους προσκυνητές.  Μεταξύ άλλων τόνισε ότι "οι άνθρωποι, έστω και αν θέλουν, πολλές φορές δεν είναι σε θέση να μας βοηθήσουν, όμως υπάρχει ο Ένας, ο Πιστός και αδιάψευστος στους αιώνες. Είναι ο αξιόπιστος Θεός, που τηρεί όλες Του τις υποσχέσεις και γι' αυτό ο καθένας μας πρέπει να βασίζεται χωρίς δισταγμό σ' Αυτόν. Έτσι θα ξεπεραστούν η αβεβαιότητα, η ανησυχία και η ανασφάλεια, που είναι το χαρακτηριστικό των ημερών μας". Και επεσήμανε: "Ο Θεός, παρότι μας αγαπάει, επιτρέπει τον πειρασμό. Αφήνει τη δοκιμασία τόσο όσο χρειάζεται για την άσκηση στην αρετή, για τη γυμνασία της ψυχής, για την ωφέλειά μας. Και στην κατάλληλη στιγμή θα την σταματήσει". Ο εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος), αφού ευχαρίστησε τον ταπεινό και σεμνό π. Σιλουανό, για τη χρήσιμη παρέμβασή του, συμπλήρωσε πως "είναι μονόδρομος στην πιστότητα του Θεού να στηρίξουμε και μεις τη ζωή μας ολόκληρη, για να είναι γερή και ασάλευτη". 

 

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια