ΣΤΟΝ π. ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» (ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ) ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» 2018-Παρακολουθήστε στο VIDEO που ακολουθεί τη συνέντευξη του Πατέρα Αντώνιου το 2016

ΣΤΟΝ π. ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» (ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ) ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» 2018-Παρακολουθήστε στο VIDEO που ακολουθεί τη συνέντευξη του Πατέρα Αντώνιου το 2016 .

Μαζί με δέκα παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» στην τελετή βράβευσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει φέτος το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη» στον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου». Ο 46χρονος ιερέας και τα δέκα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες, για την απονομή του σημαντικού βραβείου στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Την οργάνωση είχε προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον 26χρονο τότε ιερέα, Αντώνιο Παπανικολάου. Εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια προσφέρει υποστήριξη σε μικρά απροστάτευτα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, από μονογονεϊκές οικογένειες ή χωρίς γονείς, που βιώνουν ακραίες συνθήκες φτώχειας και εγκατάλειψης.

Το Ευρωκοινοβούλιο τίμησε το πνεύμα του εθελοντισμού του πατέρα Αντώνιου.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε στην Επιτροπή Βραβείων του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 να δοθεί και τρίτο βραβείο στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έναντι των δύο που της αναλογούν με βάση τον ισχύοντα κανονισμό. Έτσι, βραβεύονται σήμερα επίσης η ΜΚΟ «HOPEgenesis», μετά από πρόταση της ευρωβουλευτού κας Ελ. Βόζενμπεργκ, και η ΜΚΟ «Άνεμος Αλλαγής» μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή κου Μ. Κύρκου.

 

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008. Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών. Για το έτος 2018, απονέμονται συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες σε 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η συνέντευξη που  έδωσε στην εκπομπή ΕΛΕΥΘΕΡΑ,  για το ARTtv, το Δεκέμβρη 2016.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια