ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΙΕΡΕΙΣ ΟΧΙ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ - ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ;

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΙΕΡΕΙΣ ΟΧΙ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ - ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ;.

ΝΑ μη ζητούν χρήματα για την τέλεση των μυστηρίων και ιεροπραξιών τονίζει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος σε εγκύκλιο προς τους Ιερείς. ΜΠΡΑΒΟ στον Άγιο Τριφυλίας για την αντιμετώπιση απο μέρους του αυτού του επιεικώς απαράδεκτου φαινόμενου σε κάθε τοπική Εκκλησία.

 

ΜΕ ιερείς... εισπράκτορες, διαπραγματευόμενους την τιμή των ατίμητων μυστηρίων του Χριστού. ΑΠΑΙΤΟΝΤΑΣ ενίοτε απο Χριστιανούς συγκεκριμένα ποσά απο... ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ που έχουν οι ίδιοι καταρτίσει για να τελέσουν αυτα. ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ προφανώς αυτό που είπε σχετικά ο Χριστός «ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΑΒΑΤΕ - ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΤΕ». ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ τέτοιων επαγγελματιών ρασοφόρων και στη δική μας Μητρόπολη ουκ ολίγες, πολλές των οποίων έχουμε δημοσιοποιήσει στο παρελθόν. ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ μιμηθείτε και εσείς τον Μητροπολίτη Τριφυλίας. ΝΑ είσαστε βέβαιος πως ανάλογη απο μέρους σας εγκύκλιος, θα είναι προς όφελος της τοπικής Εκκλησίας. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια