ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ .

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ  της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, «σκοτώνει» καθημερινά τα όνειρα και τις ελπίδες κυρίως των παιδιών μας, της νέας γενιάς για ένα καλύτερο αύριο. Η ΜΑΣΤΙΓΑ αυτή που… μαστίζει αλύπητα  και αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις. ΕΝΑ από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα, μια «ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ» στα χέρια κάθε κυβέρνησης, όχι μόνο της σημερινής αλλά και των προηγούμενων, γιατί για την «ΑΝΕΡΓΙΑ» ασφαλώς και δεν πιστεύει κανείς ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός απλά την «κληρονόμησε» από τις προηγούμενες ΔΕΞΙΟ-ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ κυβερνήσεις, που εξακολουθεί  εκτός των άλλων να αποτελεί απειλή και για την κοινωνική συνοχή.

ΠΑΡΑ το γεγονός ότι σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία αυτή φαίνεται πως έχει μειωθεί κατά περισσότερο από επτά (7)  και πλέον ποσοστιαίες μονάδες πανελλαδικά, κατ΄ επέκταση και τοπικά, αυτή είναι μια εικονική, «κατασκευασμένη» πραγματικότητα.

ΓΙΑΤΙ μπορεί όντως σύμφωνα με τα στοιχεία οι ΑΡΙΘΜΟΙ να ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ , οι άνεργοι όμως καθώς και οι μερικώς απασχολούμενοι ή υπο-απασχολούμενοι εξακολουθούν να καταγράφουν αριθμό ρεκόρ για χώρα Ευρωπαϊκής  Ένωσης όπως η δική μας.

ΣΗΜΕΡΑ δημοσιοποιούμε αναλυτικά και συγκριτικά στοιχεία,για την ΑΝΕΡΓΙΑ στη Θεσπρωτία, όπως αυτά αποτυπώνονται ανάγλυφα, με αριθμούς-στοιχεία επίσημα και μη επιδεχόμενα αμφισβήτησης, από τις Διοικήσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ, τις οποίες και ευχαριστούμε γιατί ανταποκρίθηκαν σε γραπτό αίτημα μας και μας τα απέστειλαν, για το έτος 2017 έως και τον μήνα Μάιο του 2018.

ΑΠΟ τα οποία, μπορεί ο οποιοσδήποτε συμπολίτης, να ενημερωθεί για την αύξηση ή μείωση της ανεργίας στην περιοχή.

ΝΑ έχει μια εικόνα εκτός των άλλων και για τα χαρακτηριζόμενα ως ποιοτικά ή ειδικά χαρακτηριστικά των άνεργων της περιοχής για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όσον αφορά το φύλο (άνδρες, γυναίκες), το επίπεδο μόρφωσης των ανέργων,  (στοιχειώδους, Β/θμιας, Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), τον αριθμό των καταγεγραμμένων στον Ο.Α.Ε.Δ ανά περιοχή (ΔΗΜΟ) της Θεσπρωτίας, τον αριθμό της εποχικής απασχόλησης κυρίως στον τουρισμό και την εστίαση επίσης ανά Δήμο, καθώς και τη χρονική διάρκεια της ανεργίας (άνεργοι περισσότερο του ενός έτους ή λιγότερο).

ΓΙΑ να έχουμε όλοι μια «ΕΙΚΟΝΑ» της ανθρωπογεωγραφίας των άνεργων συμπολιτών και να εξάγουμε αναλόγως  της ιδιότητας ενός εκάστου εξ ημών, κυρίως οι διαχειριζόμενοι τις τύχες μας τοπικοί πολιτικοί ταγοί, Αυτοδιοικητικοί και της Κεντρικής πολιτικής σκηνής παράγοντες, τα ανάλογα συμπεράσματα.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ όλοι, σημερινοί και αυριανοί  ετοιμαζόμενοι να κυβερνήσουν, ότι η ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ είναι μια ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ, «τοποθετημένη» στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει κανείς το πότε ακριβώς θα εκραγεί.

 

ΕΝΑ «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ» εν υπνώσει προς το παρόν, του οποίου όμως η ΛΑΒΑ αν αυτό ενεργοποιηθεί κάποια στιγμή, δεν θα αφήσει… ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ!

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια