Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ τ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΙΤΟΣ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΚΘΡΟΝΙΣΗΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ τ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΙΤΟΣ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΚΘΡΟΝΙΣΗΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.

ΟΡΙΣΜΕΝΑ τοπικά SITE καθ’ όλα αξιόλογα κατά τα άλλα και με αναφαίρετο δικαίωμα βεβαίως των διαχειριστών τους στην ελεύθερη διατύπωση έκφρασης γνώμης και γενικώς το δικαίωμα στην ελευθεροτυπία, θυμήθηκαν(;) ή κάποιοι εξ Αθηνών Εκκλησιαστικοί άνδρες φρόντισαν για τους δικούς τους ένας έκαστος εξ αυτών λόγους να θυμίσουν,  τη συμπλήρωση είκοσι εννέα (29) χρόνων από την κοίμηση του μακαριστού τέως Μητροπολίτη Τίτου.

ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ την δεκαετή σχεδόν ποιμαντορία στην Ιερή Μητρόπολη Παραμυθίας (1957-1968) κάποιοι συμπολίτες,  λόγω ηλικίας προφανώς, δεν θυμούνται.

ΟΥΤΕ το… ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ έφυγε από εδώ, καθαιρεθέντος του θρόνου του και απωλέσαντος το Μητροπολιτικό Αξίωμα, χωρίς όμως να καθαιρεθεί και παραμένων ως ΣΧΟΛΑΖΩΝ τ. Μητροπολίτης Παραμυθίας στην Αθήνα, μέχρι το τέλος της ζωής του.

«Ο ΑΠΟΘΑΝΩΝ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ», βεβαίως, κατά την γνωστή, πλην όμως… παρερμηνευόμενη  Ευαγγελική ρήση. ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ ή όχι, όσον αφορά τα όποια πλημμελήματα του εκούσια ή ακούσια όσο ήταν εν ζωή από τον δικαιοκρίτη των πάντων Θεό.

ΣΥΜΦΩΝΑ όμως με την άλλη Ευαγγελική ρήση «ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ» (κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 8), εμείς αυτό που κάνουμε πάντα, θα κάνουμε και σήμερα, με όλο το σεβασμό στη μνήμη του διατελέσαντος για δέκα (10) περ. έτη ποιμενάρχη μας, κυρού Τίτου Ματθαιάκη.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ λοιπόν στους παλαιότερους συμπολίτες και ενημερώνουμε τους νεώτερους, ότι ο τότε Μητροπολίτης Παραμυθίας, έφυγε… νύχτα από το Επισκοπείο, μαζεύοντας όλα τα πράγματα του σε ένα εικοσιτετράωρο, διορία που του είχε δώσει προς αναχώρηση, το τότε καθεστώς της Χούντας  των Συνταγματαρχών.

ΕΦΥΓΕ γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες σε βάρος του γραπτές και υπογεγραμμένες κατηγορίες αγοριών, οικότροφων του τότε οικοτροφείου της Μητρόπολης, για ασελγείς από αυτόν, σε βάρος τους πράξεις. ΑΥΤΑ για να περιοριστούμε επιγραμματικά μόνο σε αυτά και σεβόμενοι τη μνήμη του αλλά και ΙΝΑ ΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΘΩΜΕΝ ετι περαιτέρω οι πιστοί.

ΑΣ είναι λοιπόν η μνήμη του αιωνία και φυσικά «λόγο» για ότι έπραξε εν ζωή, έδωσε στον ετάζοντα νεφρούς και καρδίας, Θεό. Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται, να γράφεται και να υπενθυμίζεται, όταν χρειάζεται.

ΒΕΒΑΙΩΣ ο ίδιος ισχυριζόταν μεταπολιτευτικά, μετά την πτώση του Χουντικού καθεστώτος ότι υπήρξε θύμα… δίωξης και κατασκευασμένων σε βάρος του συκοφαντιών από αυτό, το καθεστώς δηλαδή.

ΜΕ τα στελέχη του οποίου όμως, μέχρι την εκθρόνιση του «έτρωγε και έπινε» στη λέσχη αξιωματικών και αλλού, διατηρώντας φιλικότατες σχέσεις…

ΚΑΙ αν ήταν έτσι, γιατί άραγε, η Ιεραρχία η συγκροτηθείσα μετά τη μεταπολίτευση δεν τον αποκατέστησε στον θρόνο του ή έστω σε άλλη κενωθείσα Μητρόπολη; ΑΥΤΑ για τους τυχόν υποστηρικτές του, επίσης για να μιλάμε πάντα την γλώσσα της αλήθειας.

 

Σ.Σ

 

Ο νυν Μητροπολίτης μας για σαράντα τέσσερα (44) συναπτά έτη, την μόνη σχέση που είχε με τον Μακαριστό προ… προκάτοχο του, ήταν η συνωνυμία. ΓΙΑΤΙ μπορεί να καταλογίσει κανείς σε αυτόν άλλες ανθρώπινες αδυναμίες ή να διαφωνήσει κανείς με ορισμένες επιλογές του κυρίως σε θέματα διοίκησης και διαποίμανσης της Μητρόπολης,  αλλά σε θέματα ΗΘΙΚΗΣ υπήρξε ΑΜΕΜΠΤΟΣ! ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να του καταλογίσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την Αγιότητα του βίου του. ΑΥΤΑ επίσης για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια