ΑΛΛΑΓΗ “ΦΡΟΥΡΑΣ” ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

ΑΛΛΑΓΗ “ΦΡΟΥΡΑΣ” ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ.

Αλλαγή σκυτάλης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.. Παράδοση- παραλαβή από τον τέως στον νέο πρύτανη, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη, βουλευτών από όλη την Ήπειρο, του Περιφερειάρχη, Δημάρχων και πολλών άλλων.

Ο Γιώργος Καψάλης, ο οποίος συμπλήρωσε μία τετραετία παρέδωσε στον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Και θα μπορούσε να είναι μία συνηθισμένη τελετή, όμως αυτή πήρε χαρακτηριστικά πανηγυρικά, καθώς είναι το ίδιο το Πανεπιστήμιο αυτό που αλλάζει και καλείται πλέον να κερδίσει μία μεγάλη πρόκληση. Αυτή που προκύπτει μέσα από την συγχώνευσή του με το ΤΕΙ, την ίδρυση ενός Αγροδιατροφικού Πάρκου αλλά και ενός Ερευνητικού Κέντρου, που μέχρι σήμερα απουσίαζε.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τη νέα πρυτανική αρχή. Να οδηγήσει το Πανεπιστήμιο στη νέα εποχή και να το καταστήσει κέντρο της Βαλκανικής.

Ο Γιώργος Καψάλης έκανε εκτενή απολογισμό της τετραετίας και σε θέματα που τα χρόνια αυτά δρομολογήθηκαν ενώ σύντομη ήταν η αναφορά του στη συνένωση με το ΤΕΙ, η οποία όπως είπε δίνει μία αισιόδοξη προοπτική.

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τόνισε ότι η συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ είναι καθοριστική ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα νέα τμήματα που θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους περιλαμβάνονται στον Στρατηγικό Σχεδιασμό.

ΝΑ σημειωθεί, ότι στο νέο Πρυτανικό σχήμα, ο αριθμός των εκλεγέντων Αντιπρυτάνεων θα είναι τρεις (3) έναντι εννέα (9) του προηγούμενου. ΚΑΙ εκ των πραγμάτων, ο ρόλος και η συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία, κυρίως όμως στο εγχείρημα ενοποίησης της Γ/βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή, θα είναι καθοριστικός.

ΟΣΟΝ αφορά τη Θεσπρωτία, θα εκπροσωπείται στη νέα Πρυτανική Αρχή, με τον πρώτο σε ψήφους εκλεγέντα Αντιπρύτανη, Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και καθηγητή της Γυναικολογίας σε αυτή, Φιλιατέο Μηνά Πασχόπουλο,  καθώς και από τον μέχρι προ τινός Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου, επίσης Φιλιατέου Αναστάσιο Τσίνα. ΚΑΛΗ επιτυχία στο έργο τους.

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια