ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΟΥΛΑ(17-6 ΕΩΣ 30-6-2017)

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΟΥΛΑ(17-6 ΕΩΣ 30-6-2017).

ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΠΕΤΟΥΝ (ΞΑΝΑ) ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΑ

Πρόσωπα κοριτσιών-γυναικών του κόσμου, ως «ορατές ή αόρατες μάσκες», κρύβοντας την κάθε μορφή βίας… πρόσωπα που δεν είναι φανταστικά και αόριστα αλλά υπαρκτά,  με πραγματικές αντιπροσωπευτικές ιστορίες να διηγηθούν.

Τέχνη για τον άνθρωπο ή τέχνη για τη τέχνη; Σημασία έχει η ικανότητα του ανθρώπου να εστιάζει σε πρόσωπα και καταστάσεις. Να τους χαρίζει το πολύτιμο δώρο της προσοχής, δίχως να προσπερνάει.

Σε αυτό το πλαίσιο καλείται όποιος προωθεί την κάθε μορφή τέχνης του να αποφασίσει να είναι μέσα στην κοινωνία, με συναίσθηση του ρόλου του…το ίδιο εξάλλου καλείται να πράξει και η εκπαίδευση δίχως να είναι αποστειρωμένη….

Μια τέτοια ανάλογη προσπάθεια γίνεται στην εκπαιδευτική δομή του ΔΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ώστε η εκπαίδευση να μην αφορά μόνο γνώσεις και κατάρτιση, αλλά και καλλιέργεια πνεύματος, αξιών, συναισθημάτων, συναίσθηση του ρόλου στην κοινωνία, συνάντηση πολιτισμού, εκπαίδευσης και αγωγή της ψυχής-ψυχαγωγία…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια