ΤΕΙ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕ...ΤΡΙΑ (3)! ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΕΞΙ(6) ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ( ; ) ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ...

ΤΕΙ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕ...ΤΡΙΑ (3)! ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΕΞΙ(6) ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ( ; ) ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ....

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής είναι το ζήτημα που κυριαρχεί τις ημέρες αυτές. Και όπως κάθε χρόνο δίνει την δυνατότητα της σύγκρισης.

Μια ματιά λοιπόν είναι αρκετή για να καταφανεί ότι το όνειρο του φοιτητή -όνειρο της ελληνικής οικογένειας- γίνεται πραγματικότητα με βαθμολογίες κάτω από την βάση, με γραπτά που μόλις αγγίζουν το βαθμό τρία! Το ΤΕΙ Ηπείρου από την 1η Οκτωβρίου αλλάζει σελίδα καθώς ξεκινά η διαδικασία συνένωσής του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η μεγάλη και πολυσυζητημένη αυτή αλλαγή, δεν συνοδεύτηκε πάντως από άνοδο των βάσεων. Το αντίθετο μάλιστα. Το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων-διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, το οποίο έχει την χαμηλότερη βάση πανελληνίως. Μόλις 3.034 μόρια, που σημαίνει ότι οι επιτυχόντες έγραψαν κατά μέσο όρο τρία, δηλαδή κάτι παραπάνω από λευκή κόλλα. Στα χαμηλά επίσης βρίσκεται το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, με βάση 6.134 μόρια, δηλαδή με μέσο όρο βαθμολογίας το 6!!! Για να γίνει κατανοητή η σύγκριση με την εισαγωγή σε ΑΕΙ υπενθυμίζουμε ότι: Συνολικά και σε επίπεδο χώρας, στις κορυφαίες σχολές, με την υψηλότερη βάση εισαγωγής, βρίσκονται η Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία Θεσσαλονίκης με 20.039 μόρια, και το αντίστοιχο τμήμα της Αθήνας με 19.708 μόρια. Ακολουθούν η Αρχιτεκτονική Αθηνών με 19.334 μόρια και η Ιατρική Αθηνών με 10.029 μόρια. Την καλύτερη πεντάδα συμπληρώνει η Ιατρική ΣΑΣΣ με 18.915 μόρια.

 

Σχόλιον έτερον ουδέν και τα συμπεράσματα όλων μας, καθηγητών μελών ΔΕΠ, γονέων, φοιτητών και συμπολιτών.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια