ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ; ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ;

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ; ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ;.

ΤΟ κτήριο, του μέχρι προ τινός στεγαζόμενου σε αυτό ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, τελικά θα αξιοποιηθεί και πώς; ΓΙΑΤΙ από την έναρξη λειτουργίας του Τ.Ε.Π και της μεταφοράς εκεί και του ΕΚΑΒ, αυτό παραμένει κλειδαμπαρωμένο μονίμως, φωταγωγημένο όμως εξωτερικά επίσης σε εικοσιτετράωρη βάση. ΤΟ ρεύμα αυτό που καταναλώνεται, να υποθέσουμε ότι επιβαρύνει εμάς, τους μέχρι ξεζουμίσματος φορολογούμενους πολίτες;

ΝΑ υποθέσουμε επίσης, ότι στις προθέσεις και τις άμεσες προτεραιότητες των τοπικών αρμόδιων προς τούτο, αν δεν απατόμαστε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών είναι υπεύθυνη, είναι να αξιοποιηθεί αυτό και πώς σε κάθε περίπτωση δεν θα εγκαταλειφθεί, για να… μετεξελιχθεί μετά από κάποιους μήνες σε ένα ακόμη δημόσιο κτήριο της περιοχής, «ΚΟΥΦΑΡΙ»; ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ επίσης, διατυπώνοντας δημοσίως το ερώτημα προς κάθε τοπικό αρμόδιο παράγοντα, σε ποιά φάση βρίσκεται η διαδικασία προκήρυξης-κάλυψης των θέσεων των ΕΝΔΕΚΑ (11) προς αποχώρηση Ιατρών από το Νοσοκομείο Φιλιατών.

ΑΠΟ το οποίο έχουν αποχωρήσει ήδη όπως ενημερωθήκαμε, τρείς (3) των ειδικοτήτων Παθολογο-ανατόμου, Αναισθησιολόγου και Μικροβιολόγου ενώ έπεται προσεχώς και η αναχώρηση των υπολοίπων οκτώ (8); ΠΟΤΕ θα καλυφθούν τα κενά αυτού κ. Διοικητή του Ιδρύματος; ΓΙΑΤΙ εσείς είχατε δηλώσει δεσμευόμενος, ότι «πρώτα θα καλυφθούν οι θέσεις και μετά θα μετατεθούν οι αιτούντες μετάθεση Ιατροί».

ΤΕΛΙΚΑ πόσο επηρεάζεται σήμερα και πόσο θα επηρεαστεί προσεχώς η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και ειδικότερα συγκεκριμένων κλινικών μετά την αποχώρηση αυτών των Ιατρών αν δεν καλυφθούν άμεσα τα κενά; ΟΣΟΝ αφορά το Τ.Ε.Π Ηγουμενίτσας, αναρωτιόμαστε και καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου να απαντήσει στους συμπολίτες αν: ΥΠΑΡΧΕΙ συντεταγμένος «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» του. ΑΝ ναι, θα τον δώσει στη δημοσιότητα για να γνωρίζουν και οι συμπολίτες τι ακριβώς προβλέπεται για αυτή; ΑΝ όχι, πως λειτουργεί σήμερα αυτό, χωρίς… Οργανισμό;

ΤΕΛΟΣ, αναρωτιόμαστε και επίσης καλούμε την Διοίκηση να απαντήσει, σχετικά με την εξέλιξη της προκήρυξης της κάλυψης θέσεων πέντε (5) Ιατρών για το Τ.Ε.Π του Νοσοκομείου Φιλιατών όπως αναφερόταν σε αυτή, αν θυμόμαστε καλά. ΟΙ οποίοι, σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις των αρμόδιων τοπικών παραγόντων, θα διατεθούν για να καλύψουν ανάγκες του Τ.Ε.Π Ηγουμενίτσας.

 

ΜΕ δεδομένο ότι ο νέος Νόμος «ΠΕΡΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ», προβλέπει ταχύτατες διαδικασίες όσον αφορά την εφαρμογή του, να υποθέσουμε ότι αυτές θα ισχύσουν και για την περιοχή; ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ για τα προαναγραφόμενα αν νομίζετε ότι οφείλετε, όχι εμάς αλλά την τοπική κοινωνία αξιότιμε κ. Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια