ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΑΚΟΜΗ ΟΡΦΑΝΗ ΚΑΙ... ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ Η “ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ”

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΑΚΟΜΗ ΟΡΦΑΝΗ ΚΑΙ... ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ Η “ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ”.

ΣΕ εκκρεμότητα  παραμένει ακόμη μέχρι και σήμερα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς  της ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ στο παραλιακό «ΜΕΤΩΠΟ» Ηγουμενίτσας, δέκα πέντε (15) και πλέον μήνες από της εξαγγελίας του αρμόδιου ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ στο Δημαρχείο της πόλης, ότι μέχρι τέλους του 2017, αυτή η «ορφανή»(;) ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ δηλαδή, θα παραχωρηθεί στο Δήμο.

Η ανακοίνωση – δέσμευση τότε του αρμόδιου Υπουργού, χαροποίησε έως… ενθουσιασμού τη Δημοτική πρωτίστως Αρχή και τις υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις βεβαίως καθώς και τους συμπολίτες. ΑΦΟΥ επι τέλους, ένα χρονίζον και μείζον πρόβλημα που ταλάνιζε την πόλη της Ηγουμενίτσας κυρίως, θα επιλυόταν όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του.

ΤΟ οποίο αν και οι προηγούμενες κυρίως η προ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, με τοπικό βουλευτή και Υφυπουργό τον κ. Μπέζα και Δήμαρχο του Δήμου Ηγουμενίτσας τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, ισχυριζόταν η τότε Κυβέρνηση όχι η Δημοτική Αρχή, ότι το ίδιοκτησιακό καθεστώς είχε ρυθμιστεί νομοθετικά. ΚΑΙ πως η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ανήκε(;) πλέον στο Δήμο, κατά την άποψη και σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του τότε τοπικού κυβερνητικού Βουλευτή και Υφυπουργού.

ΓΙΑ να αμφισβητηθεί στη συνέχεια η «πατρότητα» της και με τη σημερινή Κυβέρνηση, να δεσμεύεται μέσω των αρμόδιων Υπουργών από της αναλήψεως των καθηκόντων της, ότι το υφιστάμενο ίδιοκτησιακό καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα και είναι μετέωρο, θα ρυθμιζόταν… νομοθετικά απο αυτή… τη φορά. ΘΑ ρυθμιζόταν ουσιαστικά και χωρίς αστερίσκους παραχωρούμενη η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ  στον Δήμο, την πόλη και τους Δημότες της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι, κατά τις δηλώσεις των σημερινών κυβερνώντων, ήταν εξ ορισμού οι μόνοι νόμιμοι «ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ» της.

ΓΙΑ να περάσουν περ. τέσσερα (4) χρόνια διακυβέρνησης και της σημερινής κυβέρνησης και όπως προαναφέρουμε δέκα πέντε (15) και πλέον μήνες από την δημόσια δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού στο Δημαρχείο της πόλης και η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ να παραμένει ΟΡΦΑΝΗ ή για να κυριολεκτούμε, διεκδικούμενη από πολλούς… «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ»! ΠΟΙΟΥΣ «μνηστήρες»; ΑΥΤΟΥΣ που φλερτάρουν ήδη με την εκχώρηση, παραχώρηση, παρατεταμένη… εκμίσθωση, αξιοποίηση και γενικώς οποίονδήποτε χαρακτηρισμό  ή επιθετικό προσδιορισμό χρησιμοποιήσει ο κάθε ένας από εμάς, ενδεχομένως και με την ΠΩΛΗΣΗ του ΛΙΜΑΝΙΟΥ της πόλης.

Η οποία μάλιστα, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση της σημερινής διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, αυτή η εκχώρηση – αξιοποίηση δηλαδή του λιμανιού, θα γίνει ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ και ανά τομείς δράσης αυτού. ΚΑΠΩΣ έτσι την περιέγραψε…

ΔΗΛΑΔΗ αν ερμηνεύουμε σωστά τις δηλώσεις αυτές των καθ’ ύλην αρμόδιων για την αξιοποίηση του λιμανιού της πόλης, αυτή δεν θα γίνει… «ΠΑΚΕΤΟ» αλλά κατά τμήματα, τομείς, δραστηριότητες κ.λπ. ΔΗΛΑΔΗ αν καταλάβαμε καλύτερα, να υποθέσουμε ότι η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ σκοπίμως δεν αποκτά, ιδιοκτήτη – «πατέρα», τον Δήμο εν προκειμένω προκειμένου αυτή να εκχωρηθεί - παραχωρηθεί – εκμισθωθεί, είπαμε ότι ρήμα θέλει ο κάθε ένας χρησιμοποιεί στον μελλοντικό ΕΠΕΝΔΥΤΗ, όπως είναι… «ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ»; ΕΙΝΑΙ μήπως αυθαίρετη και χωρίς βάση η υπόθεση μας αυτή; ΑΝΤΕ να το δεχτούμε. ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν έχει υλοποιηθεί ΑΚΟΜΗ, η δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού για παραχώρησή της στο Δήμο; ΑΥΤΑ τα αίολα, δηλαδή αστήρικτα – αβάσιμα κατ’ εμάς επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο κ. Υπουργός και σε επόμενη επίσκεψη του στην πόλη πέρυσι τον Οκτώβριο αλλά και κατά την πρόσφατη ενεστώτος μηνός, ότι δηλαδή το ζήτημα «κολλάει» στον ισχύοντα νόμο «ΠΕΡΙ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ», είναι για τους αφελείς.

ΓΙΑΤΙ εξοχότατε, ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΗ… Υπουργέ Κουρουμπλή, η νομοθετική εξουσία τουτέστιν η Βουλή στην οποία διαθέτετε την πλειοψηφία, νομοθετεί και τροποποιεί ισχύοντες νόμους αν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον ή ψηφίζει άλλους. ΕΤΣΙ δεν είναι; ΕΤΣΙ είναι και το ξέρεις. ΣΥΝΕΠΩΣ γιατί τόσους μήνες τώρα, παραπέμπεται στις… Καλένδες η νομοθετική αυτή ρύθμιση αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών, όπως εσείς ισχυρίζεστε και δεν τροποποιείται ο σχετικός νόμος – κώλυμα εν προκειμένω, προκειμένου να ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ επι τέλους η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ στον φυσικό ιδιοκτήτη και… κληρονόμο της, δηλαδή τον Δήμο και τους Δημότες;

ΤΕΛΟΣ κατά την πρόσφατη προ ημερών επίσκεψη σου στην περιοχή, παρουσία του κ. Δημάρχου και του Προέδρου της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε, τέθηκε απο αυτούς για μια ακόμη φορά το ζήτημα. ΓΙΑ να ακούσουν απο σένα για μια ακόμη φορά, αοριστολογίες και... ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ! ΚΑΙ γιατί οι Δημότες να μη είναι υποψιασμένοι και δύσπιστοι; ΓΙΑΤΙ να μη θεωρούν ότι η όλη διαδικασία, μεθοδευμένα καθυστερεί, προκειμένου αυτή η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ δηλαδή, να δοθεί τελικά ως προίκα και τι προίκα «ΦΙΛΕΤΟ» στον ιδιώτη που θα εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι;

ΚΑΙ καλά, οι συνδημότες, οι κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής δεν ασχολούνται τουλάχιστον έντονα με το ζήτημα αυτό γιατί έχουν τα προβλήματα τους και σε κάθε περίπτωση με την ψήφο τους για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων του Δήμου, έχουν εξουσιοδοτήσει τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

 

Η οποία, μετά τις… πομπώδεις ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργού στο γραφείο του Δημάρχου ότι μέχρι τέλους του 2017, η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ εκχωρείται οριστικά και αμετάκλητα στο Δήμο και αφού ο Δήμαρχος τότε έμπλεος… ευτυχίας τον ευχαρίστησε δημόσια, από τότε όμως και μέχρι σήμερα με το ζήτημα να παραμένει «ΑΝΟΙΧΤΟ», ούτε φωνή ούτε ακρόαση κυρ – Δήμαρχε. ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί;

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια