Τ.Ε.Ι ΚΑΙ... ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ!

Τ.Ε.Ι ΚΑΙ... ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ!.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις... Δεκατρείς διαφωνίες διατυπώνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου για την συγχώνευση με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι το νέο σχέδιο εμπεριέχει πρόσθετες διατάξεις, οι οποίες δεν συνάδουν με την εξασφάλιση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του εγχειρήματος. Η Σύγκλητος απέστειλε την απόφασή της στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου καθώς το νομοσχέδιο βρίσκεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Την απόφαση της Συγκλήτου όπως κατατέθηκε στον Υπουργό, παρουσιάζει το essos.gr και τα δεκατρία σημεία- διαφωνίες. Απο αυτά, εμείς δημοσιεύουμε λόγω έλλειψης χώρου, το σημείο  αυτό που αναφέρεται και αφορά το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, για το οποίο οι συγκλητικοί επισημένουν στο σημείο 5: «Κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου»

 

Όσον αφορά την κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα και την ίδρυση νέου Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας, κρίνεται αναγκαία η ένταξη των μελών ΔΕΠ του πρώτου στο δεύτερο, εφόσον το γνωστικό τους αντικείμενο το επιτρέπει και όχι η ένταξή τους σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σχόλιον έτερον ουδέν από εμάς και τα συμπεράσματα όλων μας...

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια