ΟΧΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΣΤΟ “ΔΡΕΠΑΝΟ” ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ - ΟΥΤΕ Ο.Λ.ΗΓ - ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΟΧΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΣΤΟ “ΔΡΕΠΑΝΟ” ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ - ΟΥΤΕ Ο.Λ.ΗΓ - ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΜΕ αφορμή τον πρόσφατο, άδικο και τραγικό θάνατο από πνιγμό ή άλλα αίτια, περί αυτών θα αποφανθεί ο Ιατροδικαστής σαρανταπεντάχρονου συμπολίτη Αστυνομικού στην παραλία «ΔΡΕΠΑΝΟΥ». ΚΑΙ με όλα, όσα «ακούστηκαν» ή εγράφησαν σχετικά με αυτό το τραγικό συμβάν και την απουσία ναυαγοσώστη από το συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας, ο οποίος αφήνεται να εννοηθεί ότι αν υπήρχε θα σωζόταν. ΛΕΓΟΜΕΝΑ και γραφόμενα είτε από σκοπιμότητα, προκειμένου  να πληγούν κάποιοι τοπικοί φορείς πολιτικά και ηθικά είτε από άγνοια ακόμη και από απαράδεκτη, βέβηλη θα τη χαρακτηρίζαμε πρόθεση ορισμένων, να κάνουν πολιτική σπέκουλα σε βάρος οποιουδήποτε.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ επειδη δεν μας ενδιαφέρει ποιός είναι αυτός, παρά μόνο η αλήθεια και η δεοντολογία, θεωρούμε υποχρέωση μας να διευκρινίσουμε τα εξής:

Α. ΠΡΑΓΜΑΤΙ στην παραλία «ΔΡΕΠΑΝΟΥ» αλλά και στο «ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΛΙ», ενώ είμαστε ήδη στα μέσα Ιουλίου δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη ναυαγοσώστες. ΤΟ ερώτημα όμως είναι, αφενός ΠΟΙΟΣ τοπικός φορέας είναι αρμόδιος για την πρόσληψη ναυαγοσωστών και αφετέρου αν έγιναν στον προβλεπόμενο χρόνο όλες οι προβλεπόμενες από τον ισχύοντα νόμο ενέργειες, για την πρόσληψη τους. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ λοιπόν ότι όπως προκύπτει από το δικό μας ρεπορτάζ, την ευθύνη για πρόσληψη ναυαγοσωστών στις παραλίες «ΔΡΕΠΑΝΟ και ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΛΙ» έχει η Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε.

ΓΙΑΤΙ αυτές ανήκουν στη ΧΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ, η οποία ως γνωστόν, ακόμη δεν έχει εκχωρηθεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ όμως της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε και αυτό προκύπτει από σχετικά δημόσια έγγραφα, εγκαίρως προκήρυξε την πρόσληψη του προβλεπόμενου αριθμού ναυαγοσωστών για τις παραλίες αυτές.

ΠΛΗΝ όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση από ενδιαφερόμενους, με αποτέλεσμα να μη καταστεί μέχρι σήμερα δυνατή η πρόσληψη τους. ΚΑΙ η Διοίκηση του Οργανισμού, να επιδιώκει να βρεθεί κάποια φόρμουλα προκειμένου να προσλάβει ναυαγοσώστες.

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ επίσης δεν είναι αρμόδιος ούτε υπεύθυνος για την πρόσληψη ναυαγοσωστών στις προαναφερόμενες παραλίες, δηλαδή σε ΔΡΕΠΑΝΟ και ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΛΙ, γιατί ακόμη δεν έχει εκχωρηθεί σε αυτόν η ΧΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ, συνεπώς ουδεμία ευθύνη φέρει.

 

ΚΑΙ ποιός ευθύνεται τελικά; ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ από τους δύο προαναφερόμενους τοπικούς φορείς. ΟΥΤΕ η Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε ούτε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. ΑΥΤΑ όπως προαναφέρουμε, για την αποκατάσταση της δεοντολογίας, της αντικειμενικής ενημέρωσης και της αλήθειας που επιχειρείται να διαστρεβλωθεί και μάλιστα βάναυσα, είπαμε για λόγους κυρίως πολιτικής σκοπιμότητας από ορισμένους...

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια