ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΟ Κ.Π "ΑΡΙΑΔΝΗ"

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΟ Κ.Π "ΑΡΙΑΔΝΗ".

 

Πραγματοποιήθηκε χθές στην Παραμυθιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΤΣΙ ομιλία με θέμα" Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση : τι μπορώ να κάνω ως γονιός;". Ομιλήτρια ήταν η κα Κων/ να Ζιάγκου , ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ.Ένα ευαίσθητο θέμα που ενδιαφέρει γονείς , εκπαιδευτικούς αλλά και όποιον φροντίζει παιδιά κινητοποίησε το ενδιαφέρον του κοινού που έθεςε ερωτήσεις, προβληματισμούς και απορίες. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι σημαντική στην υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Και μπορεί πολλές φορές να μας δημιουργεί αμηχανία ή δυσκολία ,ωστόσο η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση και η εκπαίδευση των ενηλίκων είναι η καλύτερη μορφή πρόληψης για κάθε δυσλειτουργική συμπεριφορά.

Η ομιλία είναι η πρώτη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης με το νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σουλίου στα πλαίσια της δικτύωσης και των δυο φορέων με την ευρύτερη κοινότητα. Η αρχή έγινε και ελπίζουμε να συνδιοργανώσουμε ανάλογες δράσεις στο μέλλον. Παράλληλα ο σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς συνέβαλλε σημαντικά στην διοργάνωση της ομιλίας ενημερώνοντας τους γονείς. 

Ευχαριστούμε όλους και όλες που συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον, την Δήμαρχο Παραμυθιάς κυρία Σταυρούλα Μπραίμη  και το μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης κύριο Δημήτρη Λώλο που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

 

Για το ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης

Η Πρόεδρος

Αλέκα Κοτσώνη

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια