ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ.

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ πρωτοδικείο Αθηνών, με την με αριθμό 440/2018 απόφαση του, ΠΑΥΕΙ  από Πρόεδρο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, τον μη εκλεγμένο αλλά διορισμένο μέχρι πρό τινος κ. Αντώνη Αυγερινό. Η απόφαση αιτιολογείται,  με την επίκληση πλειάδας μη σύννομων ενεργειών επί ημερών της μέχρι σήμερα Διοίκησης,  αποφαινόμενη εν κατακλείδι ότι αυτή, η Διοίκηση δηλαδή, «προκάλεσε  τη δυσλειτουργία του Σωματείου  (Ε.Ε.Σ) και επηρέασε δυσμενώς τη διασύνδεση  του με την Διεθνή Ομοσπονδία Κοινοτήτων του Ερυθρού Σταυρού  και Ερυθράς Ημισελήνου, κάνοντας ορατό τον κίνδυνο αποβολής του Ελληνικού Τμήματος».

ΤΑΔΕ αναφέρονται ενδεικτικά μεταξύ άλλων, στην πολυσέλιδη Δικαστική απόφαση αλλαγής της Προεδρίας του Ε.Ε.Σ σε πανελλαδικό επίπεδο. ΝΑ σημειωθεί τέλος πως η ετήσια κρατική επιχορήγηση του Ε.Ε.Σ από το 2008 έως και σήμερα, υπερβαίνει τα ΔΩΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (12.000.000) €!

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι το Δικαστήριο όρισε προσωρινή Διοικούσα επιτροπή, η οποία ήταν επιφορτισμένη με την υποχρέωση να πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη  νέων αιρετών Διοικήσεων, σε διάστημα  όχι μεγαλύτερο των τεσσάρων  (4) μηνών.

ΤΕΛΙΚΑ  οι εκλογές έγιναν άμεσα και ήδη νέος Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ εξελέγη  με δημοκρατικές διαδικασίες, ο Πρέσβης επί τιμή. κ. ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ.

ΝΑ υπενθυμίσουμε  ότι ο παυθείς μέχρι χθες διορισμένος Πρόεδρος του  κ. Αυγερινός, είχε διαδεχθεί τον γνωστό Ανδρέα Μαρτίνη  καταδικασθέντα και εκτίοντα ποινή κάθειρξης  για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ ως Πρόεδρος, στο Νοσοκομείο ΝΤΥΝΑΝ.

Ο κύριος αυτός, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις κατασπατάλησε επί Προεδρίας του περιουσιακά  στοιχεία κινητά και ακίνητα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ πριν οριστεί Διοικητής στο Νοσοκομείο ΝΤΥΝΑΝ.

ΓΙΑ να ξεσπάσει  οικονομικό σκάνδαλο και σε αυτό, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, με αποτέλεσμα την τελεσίδικη καταδίκη  του σε πολυετή φυλάκιση.

ΑΥΤΑ για την ιστορία  του Ε.Ε.Σ πανελλαδικά, για να την… συνδέσουμε με το δικό μας παράρτημα,  τοπικά. ΜΕ την διευκρίνιση - επισήμανση πως οι ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ και ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του τοπικού Παραρτήματος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,  προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο και οι δράσεις τους μόνο ως θετικές αποτιμώνται  από το σύνολο εκτιμούμε της τοπικής κοινωνίας.

ΑΛΛΩΣΤΕ είναι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  και αυτό τα λέει όλα. ΔΕΝ αμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, συνεπώς δεν έχουν, δεν θα μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με όσα τεκταίνονται  σε επίπεδο Διοίκησης του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

ΑΥΤΑ προς αποφυγήν  σκόπιμων ή μη παρερμηνειών των γραφόμενων μας.

ΕΜΕΙΣ λοιπόν, με δημοσίευμα μας στο Φ. 291 της 11ης Ιουλίου του 2016 της «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ», υποβάλλαμε δημοσίως ΑΙΤΗΣΗ χορήγησης Παραστατικών  προς το τοπικό ΤΜΗΜΑ του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  όσον αφορά τα οικονομικά αυτού, τη τελευταία δεκαετία.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ζητούσαμε να δημοσιοποιήσει αυτό, σε ποιό ποσό ανερχόταν η Κρατική η από άλλους φορείς επιχορήγηση του ανά έτος, καθώς και για ποιούς σκοπούς και με ποιά διαδικασία,  (π.χ απόφαση της Διοίκησης) κλπ διετίθετο αυτό.

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ  να ενημερωθούν  οι συμπολίτες, επειδή φημολογούνταν διάφορα στην… περιρρέουσα ατμόσφαιρα και γενικώς στα πλαίσια της διαφάνειας που πρέπει να διέπει οποιονδήποτε  Οργανισμό, διαχειρίζεται δημόσιο ή και ιδιωτών (προσφορές),  χρήμα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, υπέβαλλε τότε το αίτημα μας αυτό, προς την Κεντρική Διοίκηση.  ΣΤΟΝ μέχρι χθες δηλαδή διορισμένο κ. Αυγερινό, διάδοχο του καταδικασθέντα για υπεξαίρεση Προέδρου αυτού  κ. Μαρτίνη.

ΑΥΤΟΝ δηλαδή, που σήμερα η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου , έπαυσε των καθηκόντων του,  μετά την Δικαστική σε βάρος του απόφαση και με όσα του καταλόγιζε αυτή.

Ο τότε Πρόεδρος λοιπόν, τέως σήμερα, απάντησε όσον αφορά το υποβληθέν αίτημα μας, στην Διοίκηση του Τοπικού Ερυθρού Σταυρού η οποία και μας κοινοποίησε την σχετική απάντηση που επίσης δημοσιοποιήσαμε, ότι: «τα οικονομικά στοιχειά  του Ε.Ε.Σ σε κεντρικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο, διατίθενται αποκλειστικά και μονό  SIC!! στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα αρμόδια όργανα που εντέλλονται από το κράτος για τον σχετικό έλεγχο»!!

ΜΕ απλά Ελληνικά δηλαδή, η  δοτή, καταργηθείσα σήμερα Διοίκηση, απέκλεισε από την ενημέρωση  την τοπική  κοινή γνώμη,  όσον αφορά το ύψος της χρηματοδότησης και τη διαδικασία διάθεσης χρημάτων από τα Κεντρικά αλλά και τα Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ  λοιπόν σήμερα, υποβάλλοντας εκ νέου στη  Διοίκηση  του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, το ίδιο αίτημα με σημερινή ημερομηνία.

ΚΑΙ αναμένουμε,  από την νέα αιρετή πλέον Κεντρική Διοίκηση του, να δώσει το… «πράσινο φως» στη Τοπική Διοίκηση του και αυτή μέσω ημών να δώσει στη δημοσιότητα,  ΟΛΑ τα οικονομικά στοιχεία, τα αφορώντα το Τοπικό Παράρτημα  του Ε.Ε.Σ για την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία αν όντως θέλει και αυτή να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, πλήρης ενημέρωση της Τοπικής κοινωνίας αλλά και προκειμένου να διασκεδάσει τις όποιες φήμες «κυκλοφορούν» στην τοπική περιρρέουσα ατμόσφαιρα. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ…     

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια