ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ(5) ΠΡΙΝ-ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑ... 45%!! ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΚΜΙΣΘΩΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ-ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ(5) ΠΡΙΝ-ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑ... 45%!! ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΚΜΙΣΘΩΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ-ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

ΠΕΝΤΕ (5) και πλέον χρόνια πριν και ειδικότερα τον Μάρτιο του 2012, το ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, μετά από προσφυγή σε αυτό συμπολίτη επαγγελματία εκμισθωτή καταστήματος στην πόλη, με αίτημα την μείωση του καταβαλλόμενου υπέρογκου και πέραν των δυνατοτήτων πληρωμής του ενοικίου που κατέβαλλε γι’ αυτό, το δικαστήριο απεφάνθη. ΚΑΙ με μια ομολογουμένως γενναία απόφαση, κατανοώντας προφανώς ο δικαστής ότι πράγματι το καταβαλλόμενο μέχρι τότε ενοίκιο, με την οικονομική κρίση που τότε ακόμη δεν είχε γίνει… «ΤΥΦΩΝΑΣ», πλέον δεν μπορούσε ο εκμισθωτής να καταβάλλει.

ΜΕΙΩΣΕ, «κούρεψε» λοιπόν αυτό, το μίσθωμα, κατά… 45%!! ΔΗΛΑΔΗ το δικαστήριο απεφάνθη πως ο ενοικιαστής θα ήταν υποχρεωμένος εφεξής να καταβάλλει το μισό από το ενοίκιο που κατέβαλλε μέχρι τότε.

ΕΙΧΑΝ βεβαίως προηγηθεί κατ’ επανάληψη προσπάθειες από πλευράς του ενοικιαστή, να πείσει τον ιδιοκτήτη ότι πλέον «ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ» οικονομικά. ΌΤΙ αδυνατεί να του πληρώνει το συμφωνηθέν, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, ενοίκιο. Ο ιδιοκτήτης όμως, τα… έβλεπε από την δική του σκοπιά. ΗΤΑΝ ανένδοτος και απαιτούσε να του καταβάλλεται το συμφωνηθέν μίσθωμα, διαφορετικά όπως ο νόμος του έδινε το δικαίωμα, θα προέβαινε σε έξωση του επαγγελματία και σε δεινή επαγγελματική θέση ευρισκόμενου πλέον ενοικιαστή του.

Ο νόμος όμως και ευτυχώς, δεν προστατεύει μόνο τον ιδιοκτήτη αλλά και τον ενοικιαστή. ΚΑΙ μάλιστα, όταν αυτός τεκμηριώνει την αδυναμία του να καταβάλλει το αρχικώς συμφωνηθέν ενοίκιο λόγω της σοβούσας οικονομικής κρίσης και επαγγελματικής δυσπραγίας.

ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν συζητώντας προσφάτως με αρκετούς συμπολίτες - επαγγελματίες που αδυνατούν να καταβάλλουν το συμφωνηθέν ενοίκιο προς τον εκμισθωτή τους και ζουν με τον μόνιμο φόβο της έξωσης, τους υπενθυμίζουμε σήμερα την περίπτωση αυτή και τους  ενημερώνουμε για την έκβαση που είχε ανάλογη υπόθεση, το 2012.

ΑΣ ακολουθήσουν συνεπώς και όσοι από τους επαγγελματίες - συμπολίτες που δεν τα «βρίσκουν» με αδιάλλακτους ιδιοκτήτες στην μείωση του ενοικίου και όπως πληροφορούμαστε είναι επίσης αρκετοί αυτοί, την διαδικασία που ακολούθησε συνάδελφος τους, πέντε (5) χρόνια πριν και δικαιώθηκε. ΓΙΑΤΙ φωτισμένοι, ευαίσθητοι κοινωνικά αλλά και ρεαλιστές συγχρόνως δικαστές υπάρχουν και σήμερα στην περιοχή. ΚΑΙ είναι σχεδόν βέβαιο πως αν το αίτημα τους τεκμηριώνεται και «δένει» με στοιχεία που θα αποδεικνύουν την οικονομική τους αδυναμία το δικαστήριο θα «κουρέψει» και μάλιστα γενναία το ενοίκιο που είναι υποχρεωμένοι σήμερα να καταβάλλουν, απαλλάσσοντας τους συγχρόνως από το φόβο της έξωσης...

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια