ΜΕ ΗΠΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ-ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ...ΘΕΑΤΕΣ ΞΑΝΑ-ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Ο ΚΑΛΑΜΑΣ ΞΑΝΑ-ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΒΡΥΣΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ:ΕΛΕΟΣ!

ΜΕ ΗΠΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ-ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ...ΘΕΑΤΕΣ ΞΑΝΑ-ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Ο ΚΑΛΑΜΑΣ ΞΑΝΑ-ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΒΡΥΣΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ:ΕΛΕΟΣ!.

Σοβαρά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου της περιοχής άφησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ήπειρο προσφάτως. Δρόμοι έκλεισαν, οι κατολισθήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ δεκάδες μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων δίνουν μάχη για πρόχειρες προσβάσεις. Παράλληλα πλημμύρισαν εκτάσεις στη Θεσπρωτία από την υπερχείλιση του Καλαμά ενώ αρκετά είναι τα προβλήματα στην περιοχή του Φαναρίου από υπερχείλιση του Αχέροντα.

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν για μία ακόμη φορά στην περιοχή της Παραμυθιάς. Δρόμοι έκλεισαν από κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών ενώ στο κέντρο της πόλης σημειώθηκε καθίζηση. Φαίνεται ότι στο σημείο υπήρχε υπόγεια σπηλαίωση, η οποία υποχώρησε μετά τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν.

Από κατολισθήσεις και καταπτώσεις έκλεισε ο δρόμος στη Δαφνωτή, όπως και στην Λαγκάδα Κόνιτσας, όπου το ποτάμι πλημμύρισε και μετέφερε τόνους από χώματα και πέτρες.

Κλειστή είναι η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων Κοζάνης στο 102ο χιλιόμετρο από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Μεγάλες κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί ακόμη στο Βρυσοχώρι, στα Άρματα και το Δίστρατο και στη Σάρα στο δρόμο Μηλιάς- Κρανιάς Γρεβενών.

Τα προβλήματα είναι δεκάδες στο σύνολο του οδικού δικτύου της Ηπείρου, όπου τα περισσότερα αντιμετωπίζονται καθώς εργάζονται δεκάδες μηχανήματα.

Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων το αντιπλημμυρικό σύστημα λειτούργησε άψογα με αποτέλεσμα να αποφευχθούν προβλήματα. Ωστόσο κάτω από τα νερά βρίσκεται για μία ακόμη φορά το παράπλευρο δίκτυο της Εγνατίας στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια