ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ "ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ" ΣΕ 250.000€; Ε ΤΟΤΕ... ΑΣ ΠΝΙΓΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ "ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ" ΣΕ 250.000€; Ε ΤΟΤΕ... ΑΣ ΠΝΙΓΟΥΜΕ.

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι για την οριστική επίλυση του προβλήματος των πλημμυρών στην πόλη της Ηγουμενίτσας, απαιτείται ως γνωστόν η ολοκλήρωση εκπόνησης αρχικά και ωρίμανσης στη συνέχεια μελέτης, όσον αφορά την «αποκατάσταση» των δύο ΡΕΜΑΤΩΝ – «ΦΟΝΙΑΔΩΝ», Γραικοχωρίου  και Λαδοχωρίου. ΕΙΝΑΙ όμως επίσης αλήθεια ότι η μελέτη αυτή είχε αρχίσει επί Δημαρχίας ΠΙΤΟΥΛΗ και δεν ολοκληρώθηκε γιατί  απαιτούνται ακόμη μόνο διακόσιες πενήντα χιλιάδες (250.000) ευρώ; ΚΑΙ γράφουμε μόνο, όχι γιατί υποτιμούμε το ποσό ή δεν έχουμε επίγνωση της τάξης μεγέθους αυτού αλλά ακριβώς γιατί έχουμε επίγνωση του μεγέθους του προβλήματος, που θα επιλυόταν οριστικά αν διευθετούνταν  επί τέλους τα ρέματα αυτά.  ΑΝ εκτελούνταν εκείνα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα τεχνικά έργα,  έτσι ώστε  το πρόβλημα να επιλυόταν για πάντα. ΚΑΙ να μη μετατρέπονται οι εγγύς αυτών δρόμοι και η πέριξ περιοχή σε… ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ  ακόμη και με μικρής διάρκειας και  έντασης βροχοπτώσεις. ΠΟΛΛΩ δε μάλλον σε  μεγάλης έντασης και διάρκειας όπως βιώσαμε μέχρι  σήμερα και προσφάτως, χωρίς ευτυχώς για μια ακόμη φορά, να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

ΑΥΤΟ  όμως κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει στο άμεσο ή απώτερο μέλλον. ΚΑΙ τότε στην περίπτωση αυτή, θα αναζητηθούν  και θα καταλογιστούν ευθύνες σε φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς.

 

ΑΝ λοιπόν μπορεί να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση εκτέλεσης αυτών των δύο μείζονος σημασίας έργων για την πόλη της Ηγουμενίτσας ποσού ύψους αρκετών εκατομμυρίων  ευρώ και  μέχρι σήμερα αυτή δεν διασφαλίστηκε γιατί «ΚΟΛΑΜΕ» εκτός από τα… λασπόνερα  και σε διακόσιες πενήντα χιλιάδες (250.000) € για την ολοκλήρωση της μελέτης αυτής που παραμένει  στα συρτάρια των Υπηρεσιών  του Δήμου, τότε είμαστε ΟΛΟΙ άξιοι της τύχης μας και των επιλογών μας…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια