ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ .

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη (στο ΕΚΦΕ Κέντρου) και στη Αθήνα (ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων) ο  Πανελλήνιος διαγωνισμός για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2018, που θα γίνει στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 28 Απριλίου 2018 έως 5 Μαΐου 2018. Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας αποτελούμενη από τους: Βένου Χριστιάνα, Μητσιώνη Κωνσταντίνο και Μπρέστα Έλενα κατέλαβε τη 2η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό EUSO 2018 (Βόρειας Ελλάδας).

Την ευθύνη της διοργάνωσης του Διαγωνισμού αυτού στη χώρα μας έχει η ΠΑΝΕΚΦΕ (Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών) και γίνεται συγχρόνως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες που πρωτεύουν στους δύο αυτούς διαγωνισμούς συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα, όπου οι μαθητές διαγωνίζονται σε πρακτικά και όχι σε θεωρητικά θέματα και αυτά είναι η επίλυση δύο προβλημάτων με τη διεξαγωγή πειραματικών μετρήσεων – χρήση πειραματικής διάταξης.

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση  στο διαγωνισμό, κέρδισαν επίσης τη δωρεάν συμμετοχή τους στο 1ο Θερινό Σχολείο που διοργανώνει στα τέλη του Ιουνίου η ΠΑΝΕΚΦΕ με χορηγό τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια