ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗ - ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΦΥΛΑΝΕ ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ;

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗ - ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΦΥΛΑΝΕ ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ;.

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ οι συμπολίτες παρακολουθούσαν την Κυριακή το μεσημέρι και στη συνέχεια το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Ηγουμενίτσα, ένα… σουρεαλιστικό ας μας επιτραπεί ο χαρακτηρισμός θέαμα. ΧΩΡΙΣ το διευκρινίζουμε καμιά πρόθεση απαξιωτική για την Τοπική Αστυνομία,  της οποίας η Διοίκηση, για μια ακόμη φορά για ανάλογα περιστατικά όπως και σε άλλα στο παρελθόν, ενεργεί πάντα κατόπιν εντολών από την Φυσική της Προϊστάμενη Υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της εντέλλεται από την πολιτική ηγεσία και ειδικότερα από τον πολιτικό της προϊστάμενο, Υπουργό Προστασίας του πολίτη.

 

ΝΑ «επιστρέψουμε» λοιπόν στο θέαμα και ειδικότερα στην εμφάνιση Διμοιρίας των ΜΑΤ με πλήρη εξοπλισμό, κράνη, ασπίδες κλπ να αναμένουν στο λιμάνι, την άφιξη μικρού αριθμού νεαρών στην πλειοψηφία τους, πολιτών Κερκυραίων και δη Λευκιμιωτών όπως πληροφορηθήκαμε στη συνέχεια.

ΟΙ οποίοι αποβιβαζόμενοι του πλοίου, τέθηκαν σε… στενό μαρκάρισμα από τους Αστυνομικούς των ΜΑΤ, που τους έφεραν συνοδεία, μέχρι το γήπεδο της πόλης όπου θα διεξαγόταν ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας της Λευκίμμης και του «δικού» μας Θεσπρωτού. ΟΠΩΣ αντιλαμβάνεστε, οι πολίτες αυτοί ήταν οπαδοί της ομάδας τους, της Λευκίμμης δηλαδή και τελούσαν υπό… Αστυνομική προστασία μέχρι την άφιξή τους στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα και την αναχώρησή τους μετά τη λήξη του από αυτόν, μέχρι της επιβίβασης τους στο πλοίο. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δια τον… φόβον των Ιουδαίων, κοινώς για την πρόληψη έκτροπων και επεισοδίων εντός και εκτός ποδοσφαιρικού χώρου υποθέτουμε! ΚΑΙ όπως μας είπαν συμπολίτες ασχολούμενοι με το τοπικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά με πρωταγωνιστές «φιλάθλους» από την Λευκίμμη.

ΔΕΝ έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε ότι όντως συνέβησαν αυτά στο παρελθόν. ΕΙΝΑΙ όμως λόγος επαρκής και δικαιολογία αυτό, να τίθεται σε ετοιμότητα ολόκληρη Διμοιρία των ΜΑΤ για να αποτρέψει τυχόν επεισόδια από πιτσιρικάδες στην πλειοψηφία τους, απασχολούμενοι και ταλαιπωρούμενοι εκτός των άλλων και οι αστυνομικοί αυτοί; ΟΤΑΝ υπάρχουν καταγγελίες από Δημάρχους της περιοχής κυρίως των Φιλιατών αλλά και συμπολίτες ειδικότερα παραμεθόριων περιοχών ότι αισθάνονται ανασφαλείς και η Αστυνόμευση είναι πλημμελής; Αναρωτιόμαστε…

ΕΠΙΣΗΣ αναρωτιόμαστε για μια ακόμη φόρα, μέχρι πότε οι Αστυνομικοί που πληρώνονται από τους αγρίως φορολογούμενους πολίτες για να προστατεύουν αυτούς και όχι γήπεδα, ουσιαστικά ποδοσφαιρικές ομάδες ήτοι Π.Α.Ε. δηλαδή Ανώνυμες εταιρίες  με μετόχους που κάνουν ΜΠΙΖΝΕΣ με αυτές είτε και ομάδες μικρότερης εμβέλειας μεν όπως ο Θεσπρωτός αλλά και σε αυτές κάποιοι ιδιώτες να «επενδύουν» χρήματα, για τους δικούς, τους αδιάφορους σε εμάς λόγους.

ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν υποχρεώνει επί τέλους η Πολιτεία, αξιότιμε κ. Υπουργέ Προστασίας του πολίτη, τους επιχειρηματίες «ιδιοκτήτες» των ομάδων αυτών να αναλαμβάνουν οι ίδιοι το κόστος αστυνόμευσης των ποδοσφαιρικών αγώνων για την πρόληψη έκτροπων εντός και πέριξ των γηπέδων, με την πρόσληψη για το σκοπό αυτό  Ιδιωτικών Αστυνομικών (SECURITY);

 

ΘΕΩΡΟΥΜΕ αδιανόητο όχι μόνο εμείς αλλά το σύνολο σχεδόν των πολιτών, η Αστυνομία να είναι επιφορτισμένη και με τα καθήκοντα αυτά. ΚΑΙ να παρακολουθούμε σκηνές όπως οι προαναγραφόμενες με Αστυνομικούς των ΜΑΤ,  να συνοδεύουν μικρό αριθμό οπαδών και όχι φιλάθλων, για να προκάμουν έκτροπα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια