Καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών και στην Ήπειρο

Καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών και στην Ήπειρο.

Σε πάνω από 200 υγροτόπους της χώρας θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 13- 14 και 20-21 Ιανουαρίου οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών.

Περισσότεροι από 150 εθελοντές παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα, τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς και Φορείς Διαχείρισης επισκέπτονται πάνω από 200 υγρότοπους της χώρας και καταμετρούν τα διαχειμάζοντα αλλά και αρπακτικά πουλιά.

Ανάμεσα στους υγρότοπους που υλοποιείται το πρόγραμμα είναι η λίμνη Παμβώτιδα, ο Αμβρακικός Κόλπος και τα Στενά και οι Εκβολές Αχέροντα και Καλαμά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή καταγραφή στα όρια του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα παρατηρήθηκαν πάνω από 60 διαφορετικά είδη πουλιών όπως φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες πάπιες, φοινικόπτερα αλλά και αρπακτικά όπως γερακίνες, ξεφτέρια, καλαμόκιρκοι και στικταετοί.

Αντίστοιχα στα όρια του Αμβρακικού Κόλπου καταγράφηκαν πολλά παπιά και παρυδάτια καθώς και μερικά παγκοσμίως απειλούμενα είδη όπως Αργυροπελεκάνος, βαλτόπαπια και στικταετός.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια