ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ.

Την αλβανική ιθαγένεια πήρε, μετά από χρόνιο αίτημα, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Του την απέδωσε ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα. Ο κ. Αναστάσιος διεκδικούσε την αλβανική υπηκοότητα, αλλά μέχρι τώρα το αλβανικό πολιτειακό και πολιτικό προσωπικό, που κάποιες φορές τον αντιμετώπιζε με καχυποψία, δίσταζε, παρ΄ όλο που αναγνώριζε το βαθιά ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο του, το οποίο πραγματικά συνετέλεσε στο να αποκτήσει η γειτονική χώρα στοιχειώδεις υποδομές. Επιπλέον ως εκκλησιαστική προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας, αποδείχθηκε ενωτικός παράγοντας στην Αλβανία.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ανακοίνωσε την απόφαση με ανάρτησή του στο Facebook: «Αγαπητοί φίλοι, παραμονές Χριστουγέννων, έχω την χαρά να κάνω δημοσίως γνωστή την απόφασή μου να χορηγήσω αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, στον Μακαριότατο Αναστάσιο….» O Μέτα με επαινετικά λόγια αναφέρεται στην 25η προσφορά του Αρχιεπισκόπου για την ανόρθωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, την προσφορά του για την θρησκευτική συνύπαρξη στη χώρα κ.ά.

Το Προεδρικό Διάταγμα έχει ως εξής :

Δ Ι Α Τ Α Γ Μ Α

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Βάσει του άρθρου 92, σημείο "γ", και του άρθρου 93 του Συντάγματος, καθώς και του άρθρου 9, σημείου 7, και του άρθρου 20 του υπ αρ. 8389, της 05-08-1998 Νόμου «Περί αλβανικής ιθαγένειας», όπως τροποποιήθηκε,

Θ Ε Σ Π Ι Ζ Ω

Άρθρο 1

Χορηγείται η αλβανική ιθαγένεια, κατόπιν αιτήσεώς του, στον :

Αναστάσιο Γεράσιμο Γιαννουλάτο

Άρθρο 2

Το Διάταγμα αυτό τίθεται αμέσως σε ισχύ.

Τίρανα, 22.12.2017

Αρ. Διατάγματος: 10700

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια