Στη δημοσιότητα οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου… Μεγάλη η λίστα και για την Ήπειρο

Στη δημοσιότητα οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου… Μεγάλη η λίστα και για την Ήπειρο.

Στα.. μανταλάκια κρέμασε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφειλέτες του Δημοσίου ή και των ασφαλιστικών ταμείων «στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης».

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα όσων χρωστούν το ποσό για πάνω από ένα έτος και παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκαν για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους αδιαφόρησαν,.

Από τις λίστες εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Στην Ήπειρο είναι δεκάδες τα νομικά πρόσωπα με χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις μετρούν μέχρι και δεκαετίες!!

Συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές μονάδες, εταιρίες που για αρκετά χρόνια είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αλλά και ποδοσφαιρικές ομάδες περιλαμβάνονται στους μεγαλοοφειλέτες.

 

 

 

 

Τα φυσικά πρόσωπα εδώ

http://www.aade.gr/dl_assets/dos/ofeilfp2017_1.html

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια